×

Aktuality

DIVIZNÍ PODZIM VE STATISTIKÁCH
DIVIZNÍ PODZIM VE STATISTIKÁCH

vloženo 24.11.2020

Již za prvních deset zápasů Divize F jsme se mohli přesvědčit o její nesporné kvalitě, která je dána kombinací ambiciózních mladíků a velezkušených harcovníků. V zápasech padá hodně branek, hráči se navzájem znají, takže o motivaci navíc mají postaráno, a fotbaloví příznivci se tak mají na co koukat. Co o soutěži ovšem říkají čísla? Připravili jsme pro vás podrobnější statistiky a pochopitelně se zaměřili zejména na čísla MFK. 

8. příčka
Postavení v tabulce jsme již rozebrali v rozhovoru s trenérem Pištěkem. Zisk jedenácti bodů v deseti zápasech je po stavbě nového kádru slušným výsledkem, ale ambice jsou jistě vyšší. MFK se dařilo podstatně více venku, protože po třech bodech vítkovická družina přivezla z Heřmanic, Nového Jičína i Frenštátu a jeden získala v Třinci. Zato doma fanoušci na první výhru stále čekají, na Vítku se hrála vyrovnaná utkání, leč bodový zisk znamenala jen remíza 1:1 s Dětmarovicemi. Celkově má tradiční ostravský klub na kontě 3 výhry, 2 remízy a 5 proher.

265 branek
Jak již bylo naznačováno, a číslo výše to jen potvrzuje, gólové radosti v Divizi F je skutečně hodně. Dvěstěšedesátpět branek v 68 zápasech vytváří průměr téměř čtyři branky na utkání, co by za to v nejvyšší soutěži dali. Velký podíl na tom má Karviná B, který nastřílela 37 branek a Divizi F vede, pouze skromný příspěvek naopak přidal Nový Jičín, kterému pouhopouhých sedm branek stačilo na devět bodů. Patnáct vítkovických branek odpovídá postavení v nižším středu tabulky.

Za titulem pro nejlepšího střelce soutěže ovšem míří překvapivě borec z Rýmařova. Pavel Jeřábek nastřílel hned dvanáct branek, navíc v devíti zápasech, což je polovina gólů jeho mužstva, bývalá opora Uničova se tak po návratu z Rakouska jistě v zimě ocitne v hledáčku nejednoho klubu z vyšší soutěže. O čtyři branky méně, tedy osm, mají na svém kontě Ivan Zhelizko a Pavel Klimpar. Z vítkovických zástupců se nejvíce dařilo Danielu Smékalovi, jenž se k týmu připojil až na poslední čtyři kola a díky trefě proti Frýdlantu a hattricku ve Frenštátě má průměr jedné branky na zápas. Po třech gólech si připsali Stanojkovič a Paleček.

Branky MFK Vítkovice: 4 - Smékal Daniel; 3 - Paleček Zbyněk, Stanojkovič Marko; 2 - Jaroň Marek, Němec Michal; 1 - Šindler Marek.

Na bezbrankovou remízu zapomeňte
Nikoho nejspíše nepřekvapí, že juniorka Karviné má i nejlepší obranu, ale i ona při deseti obdržených brankách nedokázala dostat průměr pod jednu inkasovanou branku na zápas. To Heřmanice obdržely 31 branek, vítkovičtí brankáři pak lovili míč ze sítě třiadvacetkrát. Velký podíl na tom má nevydařený zápas s Opavou B, která jen o kolo dříve dostala ještě tvrdší direkt 0:7 od juniorky lídra soutěže a jedná se o nejvyšší prohru v soutěži. O hokejové výsledky celkově nebyla nouze, Frenštát se s Dětmarovicemi rozešel remízou 4:4 a najde se i pár výsledků 5:3. Zato výsledek 0:0 byste za 68 odehraných zápasů hledali jen marně.

Ono celkově čistých kont Divize F moc nepřináší, v 68 zápasech pouze 27. Bohužel ani jedno z nich nepatří vítkovickým barvám. Tomáš Netolička nastoupil do čtyř zápasů a pětkrát inkasoval, díky zranění se mezi tři tyče postavil šestnáctiletý Jakub Košec a v šesti zápasech obdržel 18 branek, průměr mu však zkazilo zejména celkově nevydařené utkání s Opavou B. Nakonec se i on se v posledním utkání ve Frenštátě svým výkonem podepsal pod svou první vychytanou výhru.

Třetím nejtrestanějším je Němec
Nejvíce žlutých karet posbíralo bohumínské duo Jan Ferenc a Jan Kodeš, prvně jmenovaný viděl zblízka ŽK šestkrát, jeho parťák má na svém kontě o jednu méně. Pětkrát už žlutý kartónek viděl také vítkovický Michal Němec. Kartu barvy červené museli sudí v Divizi F na podzim použít desetkrát a jednou v případě Vítkovic, nuceně zkrácenou premiéru v Novém Jičíně absolvoval Vojtěch Hajnoš, i tak vítkovická skvadra zvítězila 3:1.

ŽK MFK Vítkovice: 5 - Němec Michal; 4 - Paleček Zbyněk; 3 - Macík Lukáš, Stanojkovič Marek; 2 - Kalfas Jakub, Netolička Tomáš, Motyčka Martin; 1 - Václavík Martin, Košec Jakub, Jaroň Marek.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9