×

Aktuality

DUEL NOVÁČKŮ NÁM NEVYŠEL: FRÝDLANT - VÍTKOVICE 2:1
DUEL NOVÁČKŮ NÁM NEVYŠEL: FRÝDLANT - VÍTKOVICE 2:1

vloženo 07.08.2022

Premiéra v MSFL na půdě Frýdlantu nabídla více než fotbalový um lítý boj. Na podmáčeném terénu nebylo k vidění příliš šancí, a dlouho to vypadalo na remízový zápas, ovšem v závěru se potvrdila nebezpečnost domácích standardek a Literák získal domácím všechny tři body.

Oproti jarní části se v základní sestavě MFK objevilo hned pět nových jmen a nejen přítomná padesátka vítkovických fanoušků byla zvědavá, jak si v prvním utkání MSFL povedou. Hned po pár minutách však nejen jim vyskočil tep vysoko nahoru, když po nepovedené malé domů musel daleko z brány Květon, naštěstí byl u míče o vteřinu dříve než Varadi. Modrobílí mohli odpovědět, když skvěle vybojoval míč Tamajka a přenesl míč na Zouhara, zakončení Richtára v těžké pozici však nemělo gólové parametry. Po čtvrthodině se musel opět činit Květon, který přetažený centr na zadní jen těsně uklidil na roh před číhajícím Veličkou. Rohový kop se domácím nepovedl, a tak se hrnul na branku soupeře rychlý protiútok, přečíslení však vzal na sebe Richtár, který z uctivé vzdálenosti trefil jen připraveného Švrčinu.

Domácí se dočkali ve 20. minutě, kdy nešťastná teč vyslala do situace jeden na jednoho Davida Kučeru, Květon sice zasáhl, přesto kulatý nesmysl zapadl k pravé tyči. Na odpověď se čekalo jen pět minut, po zbytečném faulu na hranici vápna si postavil míč Matyáš Richtár a z penaltového puntíku vyrovnal. Čeho si museli všimnout snad všichni vítkovičtí příznivci, jsou zlepšené standardky, když byla příležitost, Sebastian Žák poslal do vápna kvalitní centr, přesto přímé ohrožení branky se nekonalo. Po rychlé kombinaci byli domácí blízko vedení, leč tentokrát ránu Kučery zastavilo břevno. Pěkný moment byl k vidění také na opačné straně, když Zouhar vyslal po kraji Pecucha, ten přešel přes obránce a střelu na zadní tyč Švrčina jen tak tak vytáhl na roh.

Po změně stran byl Frýdlant spíše pasivnější a na míči byli hráči MFK, kteří se snažili o kombinace, ty však končily na hranice šestnáctky. Nebezpečně centroval Kebísek, ale po srážce Němce se Švrčinou musela být hra přerušena. Po snad druhém rohu v zápase nebezpečně hlavičkoval Tamajka, míč však skončil kus nad břevnem. Domácí se začali spoléhat jen na brejky, jeden z nich nakonec Velička zakončil jen těsně vedle. Bylo jasné, že v bojovném utkání s minimem fotbalovosti rozhodne maličkost. A bohužel se tak stalo v neprospěch MFK, když si na ojedinělý rohový kop naskočil Petr Literák a nedal brankáři šanci.

Domácím vedení vlilo krev do žil, ránu zpoza vápna však Květon pokryl, a krev zase zmizela. nastalo šest minut hry s míčem u praporku, nefotbalové, leč účinné. Když se pak nakonec podařilo míč vybojovat přišla ještě jedna šance, hlavička Rašky ovšem o kousek minula bránu. Samotný závěr pak přinesl emoce, hádky a šťouchanice, což odnesl červenou kartou Tamajka. Frýdlant tak v prvním utkání v MSFL porazil Vítkovice 2:1.

1. BFK FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ - MFK VÍTKOVICE 2:1 (1:1)
Branky: 20. Kučera, 82. Literák - 25. Richtár (p.). ŽK: 53. Juříček, 57. Varadi, 86. Švrček, 87. Prepsl, 90+4. Svatonský - 36. Kebísek, 48. Motyčka, 88. Tamajka. ČK: 94. Tamajka.
Vítkovice: Květon - Kebísek, Raška, Tamajka, Němec - Zouhar, Motyčka (K), Žák (86. Tkáč), Hrušovský - Pecuch - Richtár.

Trenér Karel Semelka: "Frýdlant se prezentuje nakopáváním do šestnáctky, na což jsme se připravovali. Bohužel jsme se v první půli přizpůsobili soupeřově hře a také jsme jen nakopávali, což k úspěchu nevedlo. Bohužel jsme po drobné chybě v defenzívě inkasovali, nicméně se nám podařilo z pokutového kopu vyrovnat. Domácí ještě trefili břevno, na druhé straně zakončoval Richtár rychlý brejk, brankář byl však připraven. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Řekli jsme si, že chceme hrát kombinačně po zemi, domácí rozběhat a dostávat se do prostorů k ohrožení branky. Kombinačně jsem se sice zlepšili, ale nedokázali jsem dobře vyřešit finální a předfinální fázi, defacto jsme nedokázali ohrozit branku soupeře. Naše útočné snahy končily na šestnáctce soupeře. Bohužel jsme si navíc nepohlídali rohový kop, který přesně zakončil Literák. Domácí to pak zavřeli, závěr rozkouskovali a vedení udrželi. i přes bodový neúspěch musím poděkovat fanouškům, kteří nás přijeli podpořit. Jedeme dál a výsledek chceme odčinit v domácím utkání s Hodonínem." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9