×

Aktuality

FESTIVAL ŠANCÍ I BRANEK: HEŘMANICE - VÍTKOVICE 2:6
FESTIVAL ŠANCÍ I BRANEK: HEŘMANICE - VÍTKOVICE 2:6

vloženo 02.10.2021

Po třech prohrách v řadě Vítkovičtí dokázali najít kýženou pohodu. Na půdě Heřmanic zápas jasně ovládli a vypracovali si obrovské množství příležitostí. Nakonec, hlavně tedy díky výbornému Andrejkovi, jich využili "pouze" šest a připisují si výhru poměrem 6:2.

Důležitý zápas začal rychlým gólem do domácí sítě, už po pěti minutách se klasicky uvolnil Matyáš Richtár a uklidil míč přesně k tyči. Nejlepší vítkovický střelec málem po chvíli přidal i asistenci, leč Jaroň na centr těsně nedosáhl. Přesto po čtvrthodině mohly početné zástupy fandů MFK Vítkovice znovu oslavovat. Po rychlém útoku se ve vápně dostal míč k Václavíkovi, ten jej přizvedl a Michal Tomáš se zblízka nemýlil. Červenobílí svého soupeře jasně přehrávali a na Andrejka se vrhal jeden útok za druhým. Například, když Jaroň vybojoval míč a vyslal po straně Tkáče, jeho centr obdržel Václavík, který však nechal vyniknout brankáře Heřmanic. Ten dokázal vychytat v dobré šanci následně i Tomáše.

I tak se Vítkovice dočkaly potřetí, když z dálky napřáhl Richtár a na teč Jana Romaněnka byl i téměř dvoumetrový Andrejko krátký. Drtivá převaha v kombinaci pokračovala i nadále. Opora Heřmanic mezi tyčemi však vychytala Richtára a lapila hlavičku Romaněnka po standardce Jaroně. Domácí hráči soupeři nestačili, nedostatečná kvalita v kombinaci většinou jen končila na pozorné defenzívě MFK. Přesto přišlo snížení takřka z ničeho. Po faulu na hraně pokutového území získali domácí přímý kop, který dokázal Mrozek vyrazit, jenže trma vrma nejlépe svědčila kapitánovi Dominiku Mlčochovi, jenž upravil skóre na 1:3 a vykřesal naději na bodový zisk.

Ta po změně stran málem vzala rychle za své, jenže bylo až neuvěřitelné, jaké šance Vítkovičtí během pěti minut zahodili. Nejprve centroval Richtár, Jaroň v pádu zakončil dobře, jenže Andrejko se natáhl a míč dokázal vyrazit. Vzápětí propadl kulatý nesmysl k Tomášovi, ten však jen napálil domácího gólmana. Když poté Tomáš pro změnu vybojoval míč a naservíroval jej Václavíkovi na penaltu, míč uskočil a bylo po šanci. I tak přišlo kýžené uklidnění, domácí hrdina sice nejprve ránu Marka Jaroně vyrazil snad kotníkem, jenže mladá opora střední řady napodruhé míč poslala do sítě. To vše se stalo za sedm minut druhé půle a jen to dokazuje dominanci svěřenců Roberta Pištěka.

Jak moc jsou Heřmanice v nepohodě ukázala situace, kdy hádky vlastních spoluhráčů přišel uklidňovat sudí Machorek. Co naplat, když posléze Václavík poslal roh přesně na přední tyč, kde si skvěle naběhl Martin Motyčka a zvýšil na rozdíl čtyř branek. V tu chvíli to podle jásotu a oslav v hledišti vypadalo, že snad Vítkovice hrají doma. Bohužel přišel i druhý šok, když Heřmanice opět z ničeho dokázaly vstřelit branku. Stačil k tomu opět faul na hraně vápna, nedůraz a na konci byl tentokrát Kamil Půda.

Vítkovičtí se ovšem rozhodit nenechali a pokračovali v aktivní hře a bohužel i častém neproměňování příležitostí. Nejprve v dobré situaci pálil hodně nad Tomáš, následně v situaci čtyři na jednoho jeden z hráčů v červeném zbytečně přišel o míč. Neuspěl ani střídající Paleček, který při úniku nechal vyniknout Andrejka. Nakonec přišel čas dát střeleckou šanci i obráncům, nejprve po standardce Palečka pálil metr nad břevno Němec, o chvíli později ve stejných místech skončila rovněž tečovaná rána vítkovického odchovance. Přesto se věrní fanoušci MFK Vítkovice, kteří skvěle povzbuzovali celý zápas, dočkali ještě jednou. V nastaveném čase totiž centr ze strany vyslal do vápna Richtár a teč Marka Jaroně se ukázala býti gólovou. Ihned na to sudí ukončil ostravské derby za stavu 2:6.

FC HEŘMANICE SLEZSKÁ - MFK VÍTKOVICE 2:6 (1:3)
Branky: 41. Mlčoch, 61. Půda - 6. Richtár, 16. Tomáš, 30. Romaněnko, 52. a 90.+1 Jaroň, 56. Motyčka. ŽK: Kaizar, Dujsík - Motyčka, Kalfas, Macík. Rozhodčí: Machorek - Nejezchleb, Sivera.
Heřmanice: Andrejko - Trajkovski (76. Hlaváč), Kaizar, Mlčoch, Velička, Bělíček, Opata, Dujsík (70. Krajčo), Šimáček (55. Schwarz), Kaspřík (55. Hetto), Půda.
Vítkovice: Mrozek - Němec, Romaněnko, Macík - Motyčka - Kalfas (86. Klečka), Tkáč (67. Kohut), Jaroň, Richtár - Tomáš (72. Leixner), Václavík (72. Paleček).

Trenér Robert Pištěk: "Po třech prohrách vřadě jsme do Heřmanic jednoznačně jeli s cílem naplno bodovat. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, dali jsme brzy gól a soupeře pustili snad jen do jedné šance, kterou tedy dokázal proměnit. Jinak jsme ovládali hru z pohledu kombinace i šancí, kterých jsme měli mraky. Do nějaké 55. minuty jsme jich měli snad devět. Přestože jsme dali nakonec šest branek, tak nás finální fáze pořád trápí, to si ale musíme sami vyříkat. Musíme se nyní odpíchnout od výhry a zvládnout další domácí utkání." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8