×

Aktuality

HOLIŠ: NA NAŠE SKVĚLÉ PROPAGACE SE ZAPOMENE, CÍL JE JASNÝ: CHCI VIDĚT KLUKY V PROFI FOTBALE
HOLIŠ: NA NAŠE SKVĚLÉ PROPAGACE SE ZAPOMENE, CÍL JE JASNÝ: CHCI VIDĚT KLUKY V PROFI FOTBALE

vloženo 27.02.2023

 U15, PŘEDSTAVUJEME ‼️

ℹ Rok narození - 2008
Trenéři: Holiš, Kovář
Aktuální umístění: 3. místo?
⚽️ Nejlepší střelec: Tončík (15 branek)
Nejvytíženější hráči: Řehák, Jurásek (1272 minut)
HOLIŠ: NA NAŠE SKVĚLÉ PROPAGACE SE ZAPOMENE, CÍL JE JASNÝ: CHCI VIDĚT KLUKY V PROFI FOTBALE
? Jak hodnotíte průběh sezony?
Jsem nadšený. Zvládli jsme zápasy s Viktorkou Plzeň, Zbrojovkou Brno, Slováckem, Jihlavou, Maďarskou Akademií - zcela vyrovnané utkání jsme odehráli se Slovanem Bratislava, Baníkem, kde jsme remizovali - a vyjeli na utkání s Bundesligovým Norimberkem. Na tyto perfektní propagace pro vítkovický fotbal se rychle zapomene, náš jasný cíl je jednou v takových top akademiích vidět kluky, které vedeme - to by byla pro nás největší odměna a z toho důvodu jsem to vše zmínil, protože dokázali, že spousta z nich tam klidně v budoucnu může třeba i profi fotbal hrát. Jsme také rádi, že šanci v žákovské lize dostalo všech 23 hráčů, protože všichni jsou součástí těchto úspěchů.
? Které hráče byste vyzdvihli ve vaši kategorii?
Chci pochválit všechny kluky, protože si to zaslouží. Můj cíl je vybudovat vždy maximální přístup k fotbalu, vítěznou mentalitu a chtít být vždy nejlepší, takto to měl od dětství i můj brácha, proto hraje i dnes fotbal na Dukle a to žádný extra talent nebyl, vše si musel každý den odedřít. Je radost trénovat hráče jako je Josef Vinárek, to je kapitán, kterého si každý trenér přeje. Šimon Tončík, který přišel z Kozlovic a je druhým nejlepším střelcem soutěže, to je pohádka. Pak Alex Jankovič nebo Roman Mika, kteří chodili hrát třeba i za B-tým, ale vše se může v budoucnu otočit.. - mají špičkový charakter, který mě u hráče nejvíce hřeje.
? V premiérové sezóně v žákovské lize jste se po podzimu umístili v TOP3, co na to říkáte?
Nejsem překvapený. Vím jak trénujeme, jak jsme nastaveni. Máme vždy nejvyšší cíle a od začátku jsme šli celou soutěž vyhrát. Za 16 utkání nás přehrála jenom Sigma, jinak jsme každé utkání odehráli perfektně. Máme nejlepšího obránce v celé soutěži, což byl suverénně Řehák a máme Juráska, který v každém zápase vynikal. Jsem přesvědčený, že máme v kádru i nejlepší 2009 v republice, Pospíšila, který hrál na top levelu. Na vysoké úrovni odehráli zápasy i další kluci. To musí být pro ně směr nebo GPS, každý den vynaložit na hřišti nejvyšší možné úsilí, aby se stále zlepšovali.
? Jaký byl nejsilnější moment v podzimní části?
Pyšný jsem na to co se nám podařilo vybudovat a jak jsme se prezentovali. Výkony v Plzni, Jihlavě, s Brnem. Utkání v Norimberku, které sledoval Tomáš Galásek. Derby s Baníkem, které mělo vše a potvrdili jsme, že jsme na jejich úrovni. Tito kluci věřili, že se na tu nejvyšší úroveň mohou dostat a dělají proto každý den maximum. Vytvořili si mentalitu, která nenávidí porážku a když jsme třeba jeli do Brna, dříve by to bylo pro zážitky, teď chtěl každý uspět.
? Jaký cíl máte na jarní část sezóny?
Chci ať jsou kluci na sebe maximálně nároční, soustředí se jenom na sebe a jsou o sobě maximálně přesvědčeni. Umět vždy pozdravit a poděkovat a zákonitě se vše dostaví.
Na závěr bych chtěl mockrát poděkovat Lubošovi Kovářovi, naše spolupráce je absolutně perfektní, moc si ho vážím. Mému bráchovi za veškerou podporu, jsem strašně rád, že nám pomáhá, pro všechny je motivující poslouchat když něco říká v kabině borec, který hraje za Duklu Praha. Martinovi Růžovi, který byl součástí realizačního týmu, je to perfektní kluk, neměl jednoduchý osud, musel skončit s fotbalem, ale byl pro nás všechny inspirací, že se stal ihned trenérem a jsem o něm do budoucna naprosto přesvědčený, že bude špičkový kouč. A na závěr Martinovi Hlochovi, který Vítkovický fotbal vrací tam kde patří, dal mi šanci v takové organizaci trénovat a budu mu vždycky vděčný.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 26 56
2. Opava B 26 47
3. Vratimov 26 46
4. Bohumín 26 44
5. Havířov 26 43
6. Polanka nad Odrou 26 43
7. Šumperk 26 41
8. MFK VÍTKOVICE "A" 26 39
9. Bílovec 26 35
10. Valašské Meziříčí 26 34
11. Krnov 26 33
12. Frenštát p.R. 26 32
13. Řepiště 26 27
14. Břidličná 26 24
15. Jeseník 26 21
16. Bruntál 26 9