×

Aktuality

HOSTÉ TRESTALI KAŽDOU CHYBU: VÍTKOVICE - RÝMAŘOV 1:4
HOSTÉ TRESTALI KAŽDOU CHYBU: VÍTKOVICE - RÝMAŘOV 1:4

vloženo 08.05.2022

Fotbalisté MFK po dvou výhrách venku chtěli potvrdit body také v domácím utkání s Rýmařovem. Po slibném začátku však následoval útlum a soupeř potrestal každou chybičku, a tak na světelné tabuli nakonec svítil nepříznivý výsledek 1:4.

Vítkovičtí začali výborně, již po necelých pěti minutách Richtár z poloviny hřiště krásně vysunul za obranu Jakuba Vrbku, jenž po kličce brankáři zasunul míč přesně k pravé tyči. A následně měli modrobílí šance vedení navýšit, leč další podobnou situaci skvěle přečetl Kameník a proti Pyclíkovi skvěle vyběhl. O pár minut později po odražené standardce pálil zpoza vápna Richtár a jeho projektil jen o kousek minul soupeřovu branku. Vítkovický rychlík nedokázal zužitkovat ani centr Zouhara, tentokráte chyběla hlavičce potřebná razance. Vypadalo to, že domácí mají zápas ve svých rukou, byť trenér Furik své svěřence povzbuzoval slovy "Nebojte, ono to půjde." A ono to bohužel také šlo.

Hra se postupně začala vyrovnávat, ovšem hosté ohrozili branku víceméně dvakrát a pokaždé míč skončil vysoko nad. Na druhé straně hřiště nebezpečných situací značně ubylo, a tak to vypadalo, že se půjde do kabin za jednobrankového vedení. S tím se však odmítl smířit Navrátil, jenž prošel po pravé straně jako nůž máslem a z brankové čáry přihrál do prostoru před branku odkud se Michal Procházka nemýlil. Jiskra se po více než 400 minutách dočkala vstřelení branky na půdě soupeře.

Po změně stran se na hřišti přitvrdilo, a tak musel sudí Šimoník tasit žluté karty. Vyrovnaná hra zprvu příliš šancí nepřinášela, přesto se Rýmařov dostal do vedení. Matěj dostal přihrávku zpět a pod tlakem nerozehrál přesně, čehož využil aktivní Navrátil, jenž sebral míč a posunul jej doprava na Jiřího Furika, pro nějž nebylo problém dostat kulatý nesmysl do branky. Hosté následně věděli, že potřebují kouskovat hru, a tak se více nehrálo, než hrálo. Fotbalistům MFK jako by proti poctivě bránícímu soupeři chyběla myšlenka, a tak to vzal na sebe Zouhar, sražené zakončení po drzém průniku ještě poslal kousek nad branku Richtár.

Vítkovicím zlomila definitivně vaz 83. minuta, kdy byl dle rozhodnutí rozhodčího po rychlém brejku faulován kousek na hranici pokutového území Kolísek a penaltu bezpečně proměnil Petr Navrátil. Stejný hráč se ještě postaral10 také o definitvní podobu výsledku, když v poslední minutě po přihrávce Furika udělal kličku brankáři a zasunul míč do sítě. Vítkovice i po druhé v sezóně podlehly Rýmařovu, tentokrát 1:4.

MFK VÍTKOVICE - SK JISKRA RÝMAŘOV 1:4 (1:1)
Branky: 5. Vrbka - 42. Procházka, 57. Furik, 84. (p) a 90. Navrátil. ŽK: Pyclík, Opatřil, Motyčka - Navrátil, Křepelka, Kolísek.
Vítkovice: Matěj - Gula (69. Kohut), Tamajka, Němec, Zouhar - Richtár (87. Kalfas), Motyčka, Opatřil, Tkáč, Vrbka (88. Kouřil)- Pyclík.
Rýmařov: Kameník – Procházka, K. Kocúr, Hleba, D. Furik (33. Kolísek) – Kršek (86. J. Kocúr), M. Furik, J. Furik, Konečný, Křepelka (65. Palys) – Navrátil. 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8