×

Aktuality

HRÁČ MĚSÍCE MATYÁŠ RICHTÁR: NIC NEVYMÝŠLÍM, PROSTĚ BĚŽÍM A STŘÍLÍM
HRÁČ MĚSÍCE MATYÁŠ RICHTÁR: NIC NEVYMÝŠLÍM, PROSTĚ BĚŽÍM A STŘÍLÍM

vloženo 20.09.2021

Vítkovičtí fotbalisté vstoupili od Divize F slušnými výkony, když v srpnu dvakrát vyhráli a přidali remízu a prohru. Velký podíl na tom měli také tři posily, mezi kterými fanoušci vybírali v anketě hráč měsíce. Volba nakonec padla na Matyáše Richtára, kterého jsme pro vás zároveň vyzpovídali. 

Na úvod se nám hráč s číslem 7 představil. "S fotbalem jsem začal ve Staré Bělé, odkud si mě brzy vytáhli do Baníku Ostrava. V 15 letech jsem přestoupil do Vítkovic, odkud jsem v 18 zamířil na půlroční hostování do Teplic. Po návratu zpět jsem chodil po hostováních, a nakonec jsem tady," vysvětluje na úvod hráč se zkušenostmi z mužských týmů Pusté Polomi, Staré Bělé, Petřkovic a Bohumína.

"Bral jsem to tak, že už to ve Staré Bělé nějak doklepu. Už jsem v sobě neviděl potenciál. Myslel jsem, že se budu spíše věnovat práci a fotbal bude na druhé koleji. Ale nakonec o mě projevil zájem trenér Pištěk s tím, že bych ještě mohl zkusit se fotbalově ukázat. A tak se pokouším o restart," překvapuje hráč, který brzy oslaví teprve dvaadvacáté narozeniny a sám na druhou stranu přiznává, že fotbalového snu se nikdy tak úplně nevzdal. "Pořád mám v hloubi duše to, že se možná někdy budu moci živit fotbalem. I když se dostávám čím dál do věku, ve kterém se už do první ligy ani moc nedá dostat. Stát se však může cokoliv." Nyní se ovšem soustředí na MFK. "I když jsem ve Vítkovicích nezačínal, tak mi byly ze všech nejbližší. Jsem teď spokojený a jen doufám, že ještě dlouho budu."

Nutno dodat, že restart se Richtárovi zatím vydařil. "Lepší začátek jsem si ani nemohl přát. Jen doufám, že to tak bude pokračovat. Čím víc gólů, tím lépe," těší nejlepšího střelce MFK Vítkovice s pěti brankami na kontě. Přitom to někdy vypadá tak jednoduše. "Martin Motyčka mi pokaždé, když přeberu míč, řekne ať běžím na bránu. Nesnažím se tedy vymýšlet hlouposti, leč naopak využít své přednosti - rychlost a přímočarost," vysvětluje.

Výrazné výkony navíc muži s číslem 7 na zádech vynesly cenu pro hráče měsíce srpna. Hlasování proběhlo na FB stránkách klubu a zúčastnilo se 162 hlasujících. "Moc si toho vážím, každé ocenění hráče povzbudí. Zásluhy však nepatří jen mně, ty góly jsem dal díky snaze celého týmu," říká Matyáš Richtár, jenž si dá cenu údajně na poličku vedle dalších fotbalových medailí.

Poslední domácí utkání s Bruntálem ovšem mělo pro letní akvizici hořkou pachuť. Richtár dal gól, ovšem ve druhé půli byl po druhé žluté kartě předčasně poslán do sprch. "Dával jsem si ten nepříznivý výsledek za vinu. Kdybychom nešli do deseti, tak věřím, že bychom alespoň vyrovnali. Byl jsem z toho nešťastný, naštěstí mě kluci podrželi. Když jsem se pak i díval na záznam, tak mi přišlo, že na červenou to nebylo, spíše si možná sudí neuvědomil, že už jednu žlutou mám," mrzelo krajního záložníka Vítkovic. Ten byl na konci všech útočných akcí svého týmu. "Vybavuji si i tu hlavičku, kterou jsem měl vyřešit jinak, jenže v souboji mě trochu rozhodili. Byla tam pak i ta tečovaná rána a ještě jedna," vzpomíná na své brankové příležitosti.

Hřiště TC Vítek tak i nadále zůstává zakleto. "Věřím, že na to kluci před zápasem nemyslí, ovšem v hlavách to trochu máme. Až na pohár, kdy to bylo na penalty, se nám nepodařilo doma vyhrát, ani loni, když jsem tady ještě nebyl. Mrzí nás, že zrovna na domácí půdě jsme ještě nezvítězili." Týmu Roberta Pištěka se nepodařil ani víkendový duel v Rýmařově, který znamenal první ztrátu venku v aktuální sezóně. Současně již potřetí porážku v řadě. "U mladších hráčů se může projevit frustrace z výsledků, z toho, že nepanuje taková pohoda jako po vítězných zápasech. Starší kluci už mají něco za sebou a už třeba i takové náročnější momenty zažili. Musíme to však nyní hodit za hlavu a s Bohumínem to zlomit," doufá Richtár, jenž přestože nemohl hrát, vydal své spoluhráče do Rýmařova alespoň povzbudit.

Jak moc nejlepší hráč měsíce srpna miluje fotbal dokazuje odpověď na otázku, jaký fotbalový sen mladé křídlo Vítkovic vlastně má. "Rád bych si někdy zahrál první ligu. Leč jak jsem prošel již několika kluby, tak mi už stačí hrát fotbal s klukama, se kterými si rozumím, a bude mě to bavit. Ta úroveň už je pak jen něco navíc," svěřil se Matyáš Richtár, jenž se živí jako telekomunikační technik u společnosti PODA. 

MATYÁŠOVI DĚKUJEME ZA ROZHOVOR A PŘEJEME, AŤ I NADÁLE BAVÍ FANOUŠKY SVÝMI VÝKONY A PŘESNÝMI TREFAMI

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9