×

Aktuality

JEDNOZNAČNÁ ZÁLEŽITOST: VÍTKOVICE - HEŘMANICE 7:0
JEDNOZNAČNÁ ZÁLEŽITOST: VÍTKOVICE - HEŘMANICE 7:0

vloženo 22.05.2022

Jestliže podzim v podání byl Heřmanic lze označit za špatný, tak jaro je doslova katastrofální. V sobotu fotbalisté MFK Vítkovic uštědřili soupeři již devátou jarní porážku v řadě, navíc k devadesáti obdrženým brankám přidali dalších 7. V exhibičním tempu si tak modrobílí po dvou prohrách spravili chuť.

Přitom v úvodu to na úplně jednoznačnou záležitost nevypadalo, Vítkovičtí drželi míč, ovšem první velkou šanci měly Heřmanice, míč za obranu dostal Opata, kterého však v situaci 1:1 vychytal včasným vyběhnutím Matěj. Na druhé straně nejprve pálil nad Vrbka, o chvíli později vyvezl míč Tamajka, posunul míč doleva, kde Michael Němec prošel od rohového praporku přes dva hráče a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. Poté létal kulatý nesmysl blízko tyčí z nohou Richtára a Opatřila. Naposledy v zápase měly gólovou příležitost i hosté, po přenesení hry však Biskup zblízka nepropálil Dominika Matěje.

Aktivní modrobílí pokračovali v ofenzivním tažení, ránu Opatřila vyrazil Andrejko a Richtár dorážel jen do boční sítě, prakticky ihned se spolupráce opakovala, tentokrát však vítkovický nejlepší střelec chytrým lobem za stopery vybídl ke skórování Josefa Opatřila a ten propálil brankáře podruhé. Následně byl vidět Ondřej Pyclík, jehož nejprve vybídl po skvělém průniku ke skórování Gula, jenže vítkovický hrot na míč nedosáhl, napravil to ovšem hned vzápětí, když se na druhé straně individuálně prosadil Zouhar, jenž předložil Pyclíkovi snadný gól.

Pravá strana defenzívy Heřmanic soupeři vůbec nestačila, pro druhou branku si šel Němec, Andrejko tentokrát vyrazil, když však prošel podobným způsobem Tamajka, Martin Gula zblízka upravil na rozdíl branek. A bylo hotovo, což se projevilo na drobném polevení tempa hry, v posledních deseti minutách byl nejblíže skórování Pyclík, tentokrát však Andrejko dokázal vytáhnout míč nad břevno.

Po změně stran se snažili o gólovou spolupráci Vrbka s Tamajkou, prvně jmenovaný však nejprve mířil kousek vedle, a když si role vyměnili skončila lopta po hlavičce těsně nad. Aktivní Vrbka se po hodině hry uvolnil na levé straně, jenže následnou přihrávku nedokázal přesně zakončit Pyclík. Jakub Vrbka se však za svou aktivitu dočkal odměny, když k němu na zadní tyč propadl centr z pravé strany, a zblízka tak přidal pátý zásah MFK.

Následně řádil Matyáš Richtár, nejprve jej po míči za obranu vychytal Andrejko, pak vybídl ke skórování Pyclíka, jenže tomu scházela přesnost, a tak to vzal vzápětí již na sebe, uplatnil svou rychlost, proběhl kolem obránců a poslal míč ke vzdálenější tyči. Vítkovický rychlík mohl přidat i další zásah, leč tentokrát jen nechal vyniknout brankáře Heřmanic. Přesto v předposlední minutě ještě jednou musel Andrejko lovit míč ze sítě, a to, když na zadní tyči správně zavíral střídající Jakub Kouřil. Vítkovic tak v pohodovém tempu dokráčely k vítězství, nebylo to sice deset, jak křičeli fanoušci, ale přesto sedm branek již dlouho fotbalisté MFK nezažili.


MFK VÍTKOVICE - FC HEŘMANICE SLEZSKÁ 7:0 (4:0)
Branky: 9. Němec, 18. Opatřil, 29. Pyclík, 36. Gula, 57. Vrbka, 83. Richtár, 89. Kouřil. ŽK: Šleis, Krajčo.
Vítkovice: Matěj - Němec, Tamajka, Raška, Zouhar - Gula (46. Kalfas), Motyčka (46. Tkáč), Opatřil, Richtár, Vrbka (62. Kohut)- Pyclík (68. Kouřil).
Heřmanice: Andrejko - Biskup, Kajzar, Kaňák, Velička (80. Zavalský), Krajčo (66. Hlaváč), Opata, Šimáček, Dujsík (76. Rous), Šleis, Půda.

Trenér Karel Smelka: "Vyhrát dnešní utkání bylo povinností. Nicméně soupeř měl hned v úvodu dvě gólové šance po našich chybách, podržel nás však Dominik Matěj. Následně jsme převzali iniciativu my, vytvářeli si šance a v první půli vstřelili čtyři branky. O přestávce jsme prostřídali, ale vytrvali jsem v tlaku, drželi míč a přidali jsme další tři góly. Máme tedy splněno a můžeme se chystat na Frenštát."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8