×

Aktuality

JOSEF KVĚTON: JE DŮLEŽITÉ KLUB STABILIZOVAT A POMYSLET NA NÁVRAT DO F:NL
JOSEF KVĚTON: JE DŮLEŽITÉ KLUB STABILIZOVAT A POMYSLET NA NÁVRAT DO F:NL

vloženo 02.08.2022

Staronovou posilou MFK VÍTKOVICE se stal brankář Josef Květon. Drobný, ale mrštný brankář, se podepsal pod sezónami ve F:NL, a v budoucnu by rád pomohl modrobílým barvám zpět do profesionální soutěže.

"Jsem velice rád, že jsem zpět ve Vítkovicích, byl jsem tady spokojený," prozradil na úvod brankář, který ve žlutém dresu s logem MFK na prsou odchytal tři a půl sezóny ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Nováček MSFL však nebyl jediný, kdo měl o třiatřicetiletého gólmana zájem. "Promýšlel jsem i jiné nabídky, něco se řešilo ohledně naší druhé ligy, byla možnost odejít třeba i do první polské (naše druhá), a potom ještě větší zahraniční dobrodružství... Ale zvolil jsem návrat do Vítkovic. Před třemi lety se mi z nich nechtělo odcházet, bohužel to jinak nešlo. Klub měl finanční problémy a skončil v Divizi, ale vždy jsem se tady cítil skvěle, a proto jsem se chtěl vrátit a opět Vítkovicím pomoci," vysvětlil gólman, kterému nikdo neřekne jinak než Pepa.

S týmem Karla Semelky je od prvního dne přípravy, a tak již vidí jeho silné stránky. "V týmu je veliký potenciál. Máme tady mladé hráče, kteří jsou velice šikovní, a potom zkušenost ve středu v podobě Motyky (Martin Motyčka - pozn.red.). Přednosti vidím v dravosti, rychlosti, a v zápalu, kluci budou chtít ukázat že na MSFL mají kvalitu jak oni, tak celý klub." Kromě dobře známého Martina Motyčky jej však v kabině přivítala sestava plná dravého mládí, zejména obranná čtveřice má celou kariéru ještě před sebou. "Za mě je to v pohodě, nějakou dobu se budeme poznávat na hřišti, ale věřím, že to bude bez problémů."

Příchod Josefa Květoně přivítali také příznivci MFK, pro které je oblíbencem. "S některými jsem se už stihl i osobně přivítat, fanoušci jsou tady vážně skvělí. Budu se ze sebe snažit dostat maximum, abych jim přinesl co nejvíce fotbalové radosti." Vítkovice mají za sebou první ostrý zápas, když v sobotu na Hlubině vyhrály 3:1 a mohly slavit postup v poháru. "Myslím si, že první poločas byl celkem dobrý a plnili jsme, co po nás trenéři chtěli, tedy až na nějaké výjimky. Leč druhá půle nebyla podle našich představ a soupeř to vycítil. Nekombinovali jsme, dělali jsme zbytečné fauly na naší obranné polovině a Hlubina tak měla spoustu standardních situací, přestože jsme si v kabině říkali právě opak. I když druhý poločas nebyl z naší strany úplně ideální, dokázali jsme nakonec vyhrát a postoupit."

Poslední týden před startem MSFL, kdy MFK jede do Frýdlantu n. Ostravicí, tak fotbalisté Rytíře Vítka stráví finálními přípravami. "Pořad je na čem pracovat, musíme být poctiví, ochotní a nechat na hřišti vždy maximum. Zapracujeme na nějakých taktických věcech a bude to dobré. Věřím v to," uklidňuje vítkovická jednička mezi tyčemi, která si dává do nadcházejícího období velké úmysly. "Cíle osobní si dávám ty nejvyšší, ostatně jako vždy. Je důležité klub stabilizovat v MSFL a pomyslet na návrat do FNL, kde Vítkovice jednoznačně patří." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8