×

Aktuality

LOUČÍCÍ SE TRENÉR PIŠTĚK: NAŠE CESTY SE NEROZEŠLY NAVŽDY
LOUČÍCÍ SE TRENÉR PIŠTĚK: NAŠE CESTY SE NEROZEŠLY NAVŽDY

vloženo 17.10.2021

 Oblíbený trenér, kterému v těle dlouho bilo vítkovické srdíčko. Po letech u mládeže dokázal Robert Pištěk poskládat mladý tým mužů a hrát s ním Divizi F na dobré úrovni. Nabídku z Frýdku-Místku však odmítnout nemohl, a tak se stěhuje k Valcířům. Jak však v posledním rozhovoru přiznal, na Vítkovice rozhodně nezanevřel a kdo ví, co budoucnost přinese.

"Byla to rychlá akce, dostali jsme dva dny na rozhodnutí, jestli do toho společně s Markem jdeme nebo ne. Nebylo to jednoduché rozhodování, ale výzvu posunout se o patro výše jsme nakonec přijali," popsal náhlý odchod mladý trenér. Tým opustil po výhře v Heřmanicích, která přerušila šnůru proher. "Jsem rád, že se neloučíme sérií proher, ale naopak po vítězství, které vrátilo do kabiny pozitivní náladu. Novému trenérovi se to tak přebíralo mnohem lépe."

Ovšem opustit modrobílé barvy nebylo pro Roberta Pištěka nic jednoduchého. "Odchází se mi těžce. Řeknu to, co jsem říkal i klukům v kabině. S Markem Smrčkou, Jirkou Navrátilem i Pavlem Kudlíkem jsme si ve Vítkovicích vypiplali tým prakticky z ničeho. O rok a půl dříve jsme stali v létě na hřišti a byli jsme tam 4, nyní sedíme v kabině, která je charakterově absolutně TOP. Takovou už možná ani nikdy nezažiji. Samozřejmě jsme cílili i na kvalitu a já věřím, že kluci ve zbývajících zápasech potvrdí, že ji mají," vysvětlil dnes již bývalý trenér MFK a přiznal, že odchází se vztyčenou hlavou: "Odvedli jsme obrovské množství práce, a tím nemyslím jen realizační tým, ale i hráče. Společně jsme se všichni postarali o to, že Vítkovice mohou opět pomýšlet na to, že v budoucnu tuto velkou fotbalovou značku uvidíme někde výše."

A co poslední rok a půl mladého trenéra naučil? "Zažili jsme si to, co málo kdo. Většinou je již tým nějak postavený a trenér dělá jen drobné změny, kdyžto my jsme si to museli postavit celé od nuly, čímž jsem nabral mraky zkušeností. Posunul jsem se také v práci s hráči i v manažerské rovině, kde tedy udělal obrovský kus práce Marek Smrčka," bilancuje Pištěk, který tým opustil společně s asistentem Smrčkou, přetahování hráčů na pořadu dne ale není: "Zatím o tom nepřemýšlíme, máme spoustu jiných starostí. Co si budeme povídat, v MFK jsou nadějní kluci. Sám jsem jim před odchodem říkal, že pevně doufám, že několik z nich bude v horizontu několika let hrát výše. Všechny by nás to potěšilo."

Tým převzal Martin Motyčka, který působil v roli hrajícího asistenta. "Když jsme dostali nabídku, tak jsme určitě nechtěli, abychom si vzali tašku, odešli a po nás potopa. Byl jsem v každodenním kontaktu s panem Hlochem a řešili jsme nejlepší možnou variantu. Nakonec jsme se shodli na tom, že by to měl převzít Martin Motyčka. Má výborný vliv na kluky v kabině z pozice hráče a oplývá dobrým charakterem. Bylo to spíše o tok, koho dosadit k němu, nakonec volba padla na Karla Semelku. Pevně věřím, že to bude ve Vítkovicích šlapat dále." Návaznost na předešlý styl je tedy zajištěna. "Těší mě, že tým pokračuje a měl by pokračovat směrem, jenž jsme rozjeli. Potvrdili jsme si to i s panem Hlochem. Neříkám, že Pištěkova cesta je ta nejlepší, to rozhodně ne, leč pokud se v tom bude pokračovat, tak budu jen rád. Na Divizi jsme to myslím měli nastaveno velmi slušně."

I když na trenéra Pištěka čeká ve Frýdku-Místku výzva zachránit klub v MSFL, na druhý nejslavnější ostravský klub se určitě zapomenout nechystá. "Vítkovice mě uvedly do světa fotbalu na vysoké úrovni v mládeži i mužích. Jsem jim velmi zavázán a sám si myslím, že se naše cesty nerozešly navždy. Určitě na MFK nezanevřu a když bude potřeba, pomůžu," loučí se Robert Pištěk, jenž v posledním rozhovoru neopomněl ani vítkovické příznivce: "Mockrát jim děkuji za podporu. Jsou to věrní fanoušci, kteří byli vždy doma i venku. Držím palce, ať v podpoře klubu pokračují i nadále a třeba jich postupně i přibývá." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8