×

Aktuality

MICHAL TOMÁŠ POSÍLÁ VÍTKOVICE DO DALŠÍHO KOLA POHÁRU: FRÝDLANT - VÍTKOVICE 0:1
MICHAL TOMÁŠ POSÍLÁ VÍTKOVICE DO DALŠÍHO KOLA POHÁRU: FRÝDLANT - VÍTKOVICE 0:1

vloženo 26.07.2021

Fotbalisté MFK se na půdě Frýdlantu n. Ostravicí vzepřeli vysokému kurzu 9 na vítězství a byť ze svých šancí využili jen jedinou, stačilo to na postup. O klíčový moment se postaral Michal Tomáš, který si v 58. minutě položil brankáře Švrčinu a chladnokrevně poslal míč do sítě.


Frýdlant n. Ostravicí trápí personální problémy, a tak musel trenér Šrámek povolat Radima Wozniaka a Ondřeje Dvořáka, který v pondělí přestupuje do Brušperku. Přesto sestava soupeře nabídla zajímavá jména, včetně ex-vtkovických Fromeliuse a Staňka. To trenéru Pištěkovi chyběli jen dlouhodobí marodi.
První ohrožení branky však i tak obstarali domácí fotbalisté, a právě z rohu, před kterými vítkovický kouč své svěřence varoval, hlavička ale mířila metr vedle Mrozkovy branky. Nepřesná mířidla ovšem měli hráči na obou stranách, jindy zase přispěchali s dobrým blokem defenzivní hráči dobře bránícího Frýdlantu. Po dvaceti minutách byl blízko první brance Richtár, nejprve ránu pod břevno po rohu dokázal vyrazit Švrčina a dorážka do stejného místa skončila těsně nad. Blízko byl také Václavík, jehož lob už mířil do prázdné branky, jenže domácí obránce dokázal míč odkopnout. V dalších přležitostech pak chyběla vítkovickým přesnost.
Po změně stran trvala převaha hostů, přesto první dobrou příležitost ke změně stavu měli Frýdlanští, trestný kop z hranice šestnáctky však obrana dokázala odvrátit a naopak zužitkovat k rychlému kontru, který na levé straně táhl Richtár, skvělou přihrávkou našel Tomáše a ten předvedl ještě lepší zakončení. Poradil si s obráncem, kličkou vyšachoval brankáře a poslal MFK do vedení. Poté toho k vidění již tolik nebylo - domácím došly síly, Vítkovičtí byli s vedením spokojeni. Mohli ho tedy i navýšit, to by však přečísleni tři na jednoho museli vyřešit včasnou přihrávkou.
Postup do dalšího kola Mol Cupu oslavila také hrstka vítkovických fanoušků, které moc děkujeme za podporu! Věříme, že jejich podpora pomůže také k postupu přes Hranice, jež si postup vybojovaly jasným vítězstvím nad Všechovicemi.
Trenér Robert Pištěk: "Mužstvo Frýdlantu n. Ostravicí oplývá vysokou kvalitou i zkušeností, podle mě se v Divizi F bude opět pohybovat v horních patrech tabulky. Věděli jsme tedy, že nás nečeká nic jednoduchého. Pokračování v poháru je navíc podmíněno jedním zápasem, a v první čtvrthodině to klukům malinko svazovalo nohy, což se projeovalo v rozehrávce i množstvím zkažených míčů. Soupeř dobře zahustil střed a bránil na své polovině, hůř se nám tak dostávalo do šancí. V závěru první půle jsme si však vypracovali tři dobré příležitosti, bohužel jejich vyřešení volalo spíše po přímém zakončení nežli další přihrávce. Po přestávce jsme byli lepší, drželi jsme míč a v 58. minutě Richtár na levé straně poslal do zakončení Michala Tomáše, jenž si poradil se stoperem i brankářem. O rozhodující moment se tak postaraly dvě nové posily. Utkání se dohrávalo v bezpečí středu hřiště, pokud nějak Frýdlant hrozil, tak to bylo spíše ze standardních situací."

1.BFK FRÝDLANT n. O. – MFK VÍTKOVICE 0:1 (0:0)

Branka: 60. Tomáš. Rozhodčí: Janeček – Broskevič, Jurajda. ŽK: Dvořák, Staněk, Biolek – Macík, Richtár. Diváci: 227.
Frýdlant: Švrčina – Střižík, Wozniak (66. Dvořák), Marek, Indra – Staněk, Literák, Velička (73. Soukup) – Biolek, Milar (66. Fromelius), Kučera. Trenéři: Martin Šrámek a Jiří Krejčí.
Vítkovice: Mrozek – Kalfas, Romaněnko, Macík, Němec - Motyčka - Richtár, Tkáč (73. Gula), Václavík (70. Kubušek), Jaroň - Tomáš (85. Kohut). Trenér: Robert Pištěk.


Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9