×

Aktuality

MICHAL TOMÁŠ: VE VÍTKOVICÍCH JSEM DOSTAL TEN SPRÁVNÝ IMPULZ
MICHAL TOMÁŠ: VE VÍTKOVICÍCH JSEM DOSTAL TEN SPRÁVNÝ IMPULZ

vloženo 08.09.2021

Do MFK Vítkovice přišel v létě a už se stihl zapsat dvěma přesnými zásahy ve dvou odehraných zápasech Divize F, více jich bohužel Michal Tomáš neodehrál. V Dětmarovicích střídal deset minut po vstřelené brance. "Při střele jsem si poranil úpon v třísle, ale tak snad budu moci brzy opět nastoupit," doufá Tomáš.

Osmadvacetiletého útočníka jsme nejprve poprosili, aby se vítkovickým fandům představil. "Mým mateřským klubem je Žilina, kde jsem si prošel mládežnickými kategoriemi až do mužů, kde jsem se ovšem neprosadil, a tak jsem putoval po hostováních. Například jsem hrával třetí ligu v Považské Bystrici či Bytči nebo druhou ligu v Senci. Později jsem se přesunul do ČR, konkrétně do Orlové, kde jsem tři roky hrával MSFL. Následovalo angažmá v Dětmarovicích a Německu," přiblížil svou historii Michal Tomáš.

Další fotbalovou štací jsou Vítkovice. "V Ostravě pracuji, takže to mám i blíže na trénink, a znám se s trenérem Pištěkem. Navíc jsem cítil, že fotbalově potřebuji změnu. Ve Vítkovicích se pořádně trénuje a užívám si takové to správné fotbalové zázemí," přiznává muž, který se v civilním životě věnuje protipožárnímu zabezpečení. S čím do MFK přišel? "Rád bych Vítkovicím v Divizi pomohl k co nejvyšším příčkám, hlavně tedy asi gólovými zápisy, ale celkově jakkoliv k vítězství. Po pár týdnech musím říct, že se mi tady podařilo dostat ten správný impulz. Baví mě tréninky, máme skvělou partu a přidal jsem i nějaké ty branky. Už jen aby se vyhýbaly zranění."

Ty zatím Michala Tomáše brzdí. V Divizi F nastoupil jen do dvou utkání, v Dětmarovicích opustil zelený pažit už ve 24. minutě. "Při střele jsem si poranil úpon v třísle, ale tak snad budu moci brzy opět nastoupit." Střela to však byla gólová, a protože MFK dokázal bývalý klub svého nového útočníka porazit, musel se Michal Tomáš postarat o náležitou odměnu svých spoluhráčů.

Bilance dvou branek ve dvou zápasech zní dobře, ale slovenský fotbalista chce víc. "Spokojený úplně nejsem, to nebudu asi nikdy. Chtělo by to ještě více gólů." Těch by mohl docílit ve spolupráci s mladičkým odchovance Tomášem Kohutem "Je to mladý šikovný útočník. Má super postavu a dlouhé nohy, ve svých letech má vše před sebou. Pokud na sobě bude makat, tak to může dotáhnout hodně daleko," chválí svého parťáka Tomáš.

Slovenský hrot chyběl také v utkání v Havířově, ve středu proti Třinci by však už rád rozveselil domácí fanoušky. "Na zápas s týmem o dvě ligy výše se nejde netěšit. Třinec je profesionální tým, který dlouhodobě hraje druhou nejvyšší soutěž. Bude to pro nás svátek a výzva zároveň," burcuje Michal Tomáš, který ve svých osmadvaceti letech již velkým fotbalovým snem neoplývá. "Přeci jen mám své roky a bojuji i se zraněními. Rád bych ve Vítkovicích vydržel co nejdéle a uvidíme, jak se bude dařit. Samozřejmě kdyby něco přišlo, tak bych se pochopitelně nebránil." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9