×

B-Tým - Aktuality

MOOC: CHCEME ZAPRACOVÁVAT DOROSTENCE DO MUŽSKÉHO FOTBALU
MOOC: CHCEME ZAPRACOVÁVAT DOROSTENCE DO MUŽSKÉHO FOTBALU

vloženo 27.02.2023

 B TÝM, PŘEDSTAVUJEME ‼️

Trenéři: Mooc, Tydlačka
Aktuální umístění: 9. místo
⚽️ Nejlepší střelec: Martin Hloch (8 branek)
Nejvytíženější hráči: Tomáš Pastrňák, Zbyněk Hypš
MOOC: CHCEME ZAPRACOVÁVAT DOROSTENCE DO MUŽSKÉHO FOTBALU
? B tým zažil svou premiérovou sezónu, jak ji hodnotíte a jaké plány jsou do budoucna?
Když jsem byl osloven Martinem Hlochem ať povedu B tým muže, oba jsme se hned shodli, že chceme okamžitě zapracovávat mladé dorostence do mužského fotbalu. Já byl přesvědčen, že tato cesta je do budoucna pro náš klub nejlepší a to se teď ukazuje. Začátek sezóny byl na rozjezd pomalejší, věděli jsme, že mladí kluci potřebuji čas se adaptovat. Já sám hrají a jsem kapitán B týmu, další zkušení hráči jako Zbyněk Hybš, Lukáš Tydlačka (asistent), byli mile překvapení kvalitou mladých hráčů a moc si to pochvalují. Plány máme jasné, zapracovávat mladé hráče k nám zkušenějším, stabilizovat kádr a příští sezónu zaútočit na postup.
? Které hráče byste vyzdvihli ve vaši kategorii?
Nechci vyzdvihovat jednotlivé hráče, jsme velký tým, obrovská parta a jeden bez druhého by to neklapalo. Musím, ale moc pochválit všechny mladé hráče, co k nám chodili hrát. Tito hráči mají 15 let a dnes jsou tahouni mužstva. Můj úkol je i doplňovat náš B tým a moc si pochvaluji, že se nám podařil přestup Tomáše Heráka, který v minulosti byl kapitánem v Baníku Ostrava. Mám radost, že se ozývají další borci z jiných týmu co by chtěli hrát s mladými hráči za náš B tým.
? Jaký byl nejsilnější moment v podzimní části ?
Řeknu to asi tak. Na začátku sezóny nám nikdo nevěřil a byli i kritici, že tito mladí hráči nemají výkonnostně na mužský fotbal. Čtyři kola jsme prohráli a já stále věřil, že to nakopneme, protože naše hra byla skvělá, jenom v koncovce jsme nebyli produktivní.
Potom přišla naše série výborných utkání a najednou jsme ze čtyř utkání dali přes dvacet gólů. To byl ten nejsilnější moment, že nám ta naše vize začíná vycházet. Jsem moc rád, že po každém zápase nám soupeři gratulovali a pochvalovali naše mladé hráče. Poslední zápas s aspirantem na postup v Záblatí, kde jsme vyhráli 3:0 byl podle mě nejlepší závěr podzimu.
? Jaký cíl máte na jarní část sezóny?
Cíl je jasný a to zapracovávat mladé hráče do mužského fotbalu a větší spolupráce s A týmem. Jsem moc rád, že přišel nový trenér Peter Drozd, který má stejné ligové zkušenosti jako já. Máme stejný pohled na fotbal a musím si už teď pochvalovat spolupráci.
Vyžádal si tři moje mladé hráče proti Žilině nebo druholigovému Třinci (1:1). Pochvaloval si nastavení a výkonnost mých mladých hráčů. To je naše cesta a cíl s trenérem Drozdem, aby se tito hráči zapojovali do tréninku s A týmem a popřípadě nastoupili i do zápasu. Chceme hrát hezký fotbal a všechny zveme na naše zápasy B týmu. Na závěr poděkování všem hráčům, kterých si moc vážím a těším se už na ně.
Hráčům a vedení klubu v čele s Martinem Hlochem, přeji do nového roku co nejvíc zdraví a úspěchu.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. MFK VÍTKOVICE "B" 14 30
2. Záblatí 14 27
3. Ostrava-Jih 14 27
4. Hlubina B 14 27
5. Velká Polom 14 24
6. Markvartovice 14 22
7. Petřkovice 14 21
8. Hrabová 14 21
9. TJ Vřesina 14 19
10. Slavoj Rychvald 13 18
11. Šilheřovice 13 13
12. Třebovice 14 13
13. Darkovice 14 12
14. Hať 14 3