×

Aktuality

NA ZÁVĚR PODZIMU VÍTĚZSTVÍ: KARVINÁ B - VÍTKOVICE 0:1
NA ZÁVĚR PODZIMU VÍTĚZSTVÍ: KARVINÁ B - VÍTKOVICE 0:1

vloženo 01.11.2021

Domácím chyběly posily z A-týmu, Vítkovicím zase Motyčka. Oba oslabené týmy i tak ukázaly, že umí hrát fotbal, který baví. Vyrovanný duel s mnoha příležitostmi na obou stranách nakonec rozhodl až pokutový kop pět minut před koncem. Richtár z penaltového puntíku zamířil přesně a Vítkovičtí tak vezli do Ostravy všechny tři body.

Vítkovičtí se v posledním kole podzimní části Divize F musely hráčsky i trenérsky obejít bez nemocného Martina Motyčky, přesto bylo od úvodních minut patrné, že mužstvo je dobře připraveno a má velkou chuť se porvat o všechny tři body. Hrál se rychlý fotbal a Vítkovičtí měli převahu, přesto se nepodařilo vážněji ohrozit branku a když už se tak stalo, byl máván ofsajd. Na konci první dvacetiminutovky si například narazil Jaroň s Kubuškem a postupoval sám k bráně, leč míč poslal jen těsně vedle.

Poté se už domácí mladíci oklepali a málem přišel šťastný gól, když Hejda z prostoru od rohového praporku nacentroval tak šikovně, že ačkoliv to vypadalo, že míč skončí nad břevnem, rychle se snesl a orazítkoval vrchní tyč Mrozkovy branky. A přišly i další šance týmu trenéra Mašleje. Bielan ovšem zpoza vápna poslal míč těsně vedle, Dadak po standardce nedokázal usměrnit sklepnutí Hrušovského a v samotném závěru sám Hrušovský poslal po odrazu od tyče míč jen do boční sítě. Karvinský B tým byl ve zbytku prvního poločasu lepším týmem, jenže své příležitosti nevyužil.

Podobně si bohužel počínaly Vítkovice po změně stran, kdy snad skoro dvacet minut nepustily svého soupeře za půlku a pálily jednu šancí za druhou. Mohl za to také brankář Drobek, který nepůsobil dvakrát jistě, z čehož málem těžil napadající Kubušek, míč se však nakonec odrazil pouze do zámezí. Do souboje s brankářem se dostal rovněž Richtár, ani tentokrát se však nepodařilo vyslat kulatý nesmysl směrem do odkryté branky. Blíž byl až Tomáš, jenž dostal míč do levé strany a snažil se překvapit Drobka přehozením z úhlu, ten však nadvakrát balón zkrotil. Skóre se nepodařilo změnit ani Tkáčovi, který po rohu nedokázal na zadní tyči usměrnit míč mezi tři tyče.

Až poté se opět domácí dokázali probudit a stejně jako v prvním poločase domácí mladíci ukázali, že se do šancí dostat umí. Nejprve po rohu pálil Hrušovský, Mrozek byl však připraven. Když pak po ztrátě míče ve středu pole napřáhl Kaczmarczyk, balón po odrazu od země skončil jen těsně vedle. Karviná si pomohla také trojitým střídáním, v 77. minutě, prakticky ihned se ukázal Ramadan, jenž v souboji s Macíkem sklepl svému spoluhráči, ten naštěstí z hranice vápna trestuhodně minul.

Nebezpečno ovšem bylo i na druhé straně hřiště. Po nákopu Tomáše se málem mezi střelce připsal Macík, jeho ránu zblízka ovšem zastavil na brankové čáře obránce. Přesto se pokračující útočná snaha modrobílých vyplatila. Ve vápně byl totiž Vrajem faulován Klečka a sudí Šujan ukázal na značku pokutového kopu. Matyáš Richtár tentokráte zachoval chladnou hlavu a poslal brankáře doprava a balón přesně k levé tyči. Vítkovice s tak pět minut před koncem ujaly vedení, které se domácí ještě pokusili zvrátit, ovšem na více než pár rohů se již nezmohli. MFK Vítkovice tak v Karviné zvítězil 1:0. Hlouček třicítky věrných vítkovických fanoušků, kteří své miláčky hnali celý zápas za vítězstvím, si pak za odměnu užil s týmem pořádnou děkovačku.

MFK KARVINÁ B - MFK VÍTKOVICE 0:1 (0:0)
Branka: 86. Richtár (pen). ŽK: Vraj, Ramadan - Romaněnko, Tkáč, Jaroň. Rozhodčí: Šujan - Šafránek, Potiorek.
Karviná B: Drobek - Hejda, Buzek, Dadak, Kaczmarczyk - Goj (65. Vraj), Bielan - Brzóska (77. Ramadan), Hrušovský (77. Lee), Kuča (65. Marciňa) - Římanek (77. Cherevka).
Vítkovice: Mrozek - Kalfas, Romaněnko (36. Klečka), Macík, Němec - Richtár, Tkáč (77. Leixner), Jaroň, Gula - Tomáš - Kubušek (65. Václavík). 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9