×

Aktuality

ONDŘEJ PYCLÍK: PO JEDENÁCTI LETECH JSEM SE VRÁTIL DOMŮ DO VÍTKOVIC
ONDŘEJ PYCLÍK: PO JEDENÁCTI LETECH JSEM SE VRÁTIL DOMŮ DO VÍTKOVIC

vloženo 07.05.2022

Sedm branek v šesti zápasech, to je vynikající jarní bilance Ondřeje Pyclíka, který se v zimě po dlouhém odloučení vrátil tam, kde jej fotbalově vychovali. "Vítkovice jsou pro mě srdeční záležitostí a udělám vše, co bude v mých silách, abych jim pomohl," řekl jasně během našeho rozhovoru.

"S fotbalem jsem začal právě tady ve Vítkovicích, kde jsem působil až do osmnácti let. Poté jsem přestoupil do Hlučína, kde jsme hráli celostátní dorosteneckou ligu. Po půl roce si mě tehdy pan trenér Hajný vytáhl do Hlučínského Áčka, kde jsem poprvé nakoukl do MSFL. V Hlučíně si mě všimli lidé z Baníku Ostrava a Jablonce. Rychle jsem se rozhodl a přestoupil na Slezskou. Hrát za Baník tehdy bylo snem snad každého fotbalisty nejen v MS kraji, nakonec jsem tam strávil tři roky a stihl jsem juniorskou ligu, MSFL a jeden ligový start proti Jablonci, za který vděčím tehdejšímu trenérovi p. Frňkovi. Jen mě mrzí, že ligových startů nebylo více. Po Baníku jsem byl na Senci na Slovensku ve druhé lize. Po této zkušenosti jsem se vrátil zpět do ČR, kde jsem hrál 3.ligu za HFK Olomouc. Následoval přestup do Nového Jičína, kde to bylo jedním slovem SUPER, leč jsem se přesunul na dva roky do Hlučína. Posledního půl roku jsem byl v divizi ve Frenštátě pod Radhoštěm formou hostování. No a konečně se dostáváme do finále (smích). Po půl roce jsem se vracel zpět do Hlučína. Z pracovních důvodů jsem se však s klubem dohodl, že tam nebudu dále pokračovat a začal jsem řešit, co dál. Ozval se mi pan trenér Semelka a během chvíle jsem měl jasno, kam povedou mé další fotbalové kroky. Po jedenácti letech jsem se vrátil domů, do Vítkovic. Jsou pro mě srdeční záležitostí a udělám vše, co bude v mých silách, abych jim pomohl," představil svou bohatou kariéru Ondřej Pyclík.

Sedm branek v šesti zápasech jasně dokazuje, že se jedná o povedený návrat. "Ve Frenštátě jsem dal 4 branky hned v prvních dvou zápasech a poté se zranil. Po vyléčení to nebylo stoprocentní a nešlo to tak, jak bych si představoval. Tady ve Vítkovicích mi zdraví zatím slouží, a hlavně hraji na svém postu. Leč nutno podotknout, že na mých gólech má podíl celý tým a já jsem klukům vděčný. Doufejme, že to tak půjde dál," říká druhý nejlepší střelec MFK. tím prvním je Matyáš Richtár, jenž je také skvělým nahravačem. "S Matyášem se mi hraje dobře. Je to velice šikovný fotbalista a má velký potenciál. Máte pravdu na většinu gólů mi nahrál právě on a já mu tímto opět děkuji. Budu moc rád, když se nám to podaří sladit ještě více."

Vítkovice se aktuálně vezou na vítězné vlně, v osmi posledních utkáních sedmkrát vyhrály. "Až na domácí facku s Havířovem nám to zatím šlape. Myslím si, a teď mluvím za nás všechny, že bychom chtěli vyhrávat každý zápas, ale vím, že je to těžké, kór v divizi, kde může jakýkoliv tým kohokoliv porazit." Skvělá forma však Vítkovice přiblížila čelu tabulky, vždyť první Frýdlant má náskok už jen tři body a tedy i o jeden odehraný zápas méně. "O vrchol tabulky se určitě porveme. Chceme být co nejvýše to půjde," burcuje zkušený útočník.

Muž s číslem 14 na zádech bude příští týden slavit 29 narozeniny, i tak jsme se jej museli zeptat na to, co by si ještě rád v kariéře splnil. "V mém věku už moc fotbalových snů nemám (smích). Jako malej kluk a ještě, když jsem byl v Baníku, tak sny samozřejmě byly, ale teď už ne. Neberu to jako sen, ale byl bych moc rád, kdyby se nám podařilo vyhrát Divizi F." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8