×

U13 - Aktuality

PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U13
PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U13

vloženo 25.10.2020

Klub si pro vás v těchto nepříjemných časech připravil sérii rozhovorů s mládežnickými trenéry, kteří v AKADEMII rozvijí potenciál dětí na každodenní bázi.

Rok narození - 2008
Trenéři: Tóth, Jurča


Tóth: Našim cílem je výchova kvalitních odchovanců, vítězných typů s vítkovickou hrdostí.

V této sezóně úspěch střídá úspěch. V soutěži 10 výher z deseti, na Ondrášovce také dva postupy. Jak to hodnotíš?

Zde bych chtěl vyzvednout nejen výbornou spolupráci s Martinem Jurčou, ale také poděkovat celému mančaftu za poctivou práci. Borci mají chuť na sobě pracovat a stále se zlepšovat. Těší se na každou tréninkovou jednotku, mistrovský nebo přátelský zápas, Interligu nebo Ondrášovku, mají radost z fotbalu a odměnou nám jsou kvalitně odehrané zápasy. Musím také podotknout, že jsme vytvořili úžasný kolektiv, který táhne za jeden provaz a má obrovskou chuť vítězit. Poděkování patří také klubu, protože nám vytváří ty nejlepší podmínky pro náš fotbalový růst. A nesmím zapomenout ani na rodiče a rodinné příslušníky za neskutečnou podporu a spolupráci.

Jak vnímáš to, že jste byly vybrání do Interligy, kde se potkáváte s absolutní TOPkou?

Interliga je v naší kategorii opravdu unikátní projekt a to, že jsme byli do ní vybráni a máme zde možnost utkávat se s těmi nejlepšími týmy (ať už to je Sparta Praha, Hradec Králové, Baník Ostrava, Sigma Olomouc, Wisla Krakow, Slask Wroclaw aj.), kde se hraje na celé hřiště klasickým způsobem 10+1, je pro nás velkým závazkem, abychom byli konkurenceschopní TOP týmům. Pro kluky to je získávání cenných zkušeností při jejich fotbalovém růstu, a proto jsme za tuhle šanci vděčni a velice si toho vážíme.

V Moravskoslezských výběrech se vyskytuje četná skladba z tvých hráčů, co na to říkáš?

Určitě mám radost z toho, že je o naše nejlepší hráče zájem, pro ty borce, kteří dostanou tu možnost vyzkoušet si zatrénovat a odehrát kvalitní zápasy na mezikrajské úrovni je to obrovská zkušenost a impuls do další poctivé práce. 

K čemu vedeš kluky z tvé kategorie?

Máme nastavená určitá pravidla, která se týkají chování, pořádku, slušnosti, školních povinností, reprezentace MFKV, odpovědnosti každého jednotlivce vůči týmu i sobě samému. Po fotbalové stránce je to hlavně radost ze hry a snaha o útočný fotbal, týmovost, komunikace, sebevědomí a vůle po vítězství, příprava na přechod z malého hřiště na velké, abychom byli připraveni jak prostorově, tak fyzicky. Na to všechno máme výborný, pracovitý, charakterní kolektiv, který žije fotbalem, má obrovskou schopnost učit se novým dovednostem, pracovat na sobě a neustále se zlepšovat.

Myslíš si, že se v tvé kategorii může vyklubat nová Vítkovická hvězda v podobě nového Vaclíka, Vlka, Kadlece a dalších borců co oblékali Vítkovický dres?

Tohle je neskutečně dlouhá cesta a je na každém hráči, jak vysoko a jakým směrem se jejich kariéra bude ubírat, čeho chce ve fotbale dosáhnout, co pro to udělá, a to nejen na tréninku, ale i mimo tréninkový proces. Samozřejmě k tomu všemu ještě patří zdraví, štěstí, životospráva, chuť a úsilí na sobě pracovat. A tohle by mělo být naším cílem, výchova kvalitních odchovanců, vítězných typů s vítkovickou hrdostí.

Jaké jsou Vaše cíle do konce sezóny?

Naším cílem je užívat si nejen každý zápas v žákovské lize, Interlize, Ondrášovce nebo v přátelských utkáních, ale chceme, aby se borci těšili na každý trénink, na každou akci, kterou budeme společně podnikat, ať už to bude soustředění nebo cestování za kvalitními zápasy nejen napříč republikou, ale i do zahraničí. V zimní přípravě máme naplánováno spoustu kvalitních zápasů, všechna na celé hřiště, aby ten přechod do starších žáků byl co nejjednodušší a to je naší prioritou.

Fotogalerie

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. Baník Ostrava 5 51
2. Frýdek-Místek 5 47
3. Opava 5 46
4. MFK VÍTKOVICE U13 5 45
5. Přerov 5 33
6. Poruba 5 31
7. Karviná 5 30
8. Hranice 5 30