×

U19 - Aktuality

PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U19
PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U19

vloženo 03.11.2020

Rok narození - 2002, 2003 

Trenéři: Mokrohajský, Keprt 

Mokrohajský: Cílem je postup a připravit co nejvíce hráčů pro mužskou kategorii. 


Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Sezónu jsme prozatím rozjeli velmi dobře - 9 výher a jedna remíza. Škoda, že je soutěž kvůli Covidu 19 přerušena. Samozřejmě jsme v soutěži určitou výzvou pro všechna mužstva, která se na nás chtějí vytáhnout. A nejen z tohoto důvodu to kluci nemají na hřišti až tak lehké. Takže vše máme ve svých rukou a musíme si máknout neboť jak jsem říkal, nikdo nám nic nedaruje, ba naopak se chtějí na nás soupeři vytáhnout. 

Nespočet hráčů této kategorie je na soupisce také divizního A týmu, což tě určitě těší je to tak?

Samozřejmě i soupiska mužů se letos skládala velmi složitě a mužstvo bylo doplněno o pětici hráčů z dorostu. Proto se mládežnický fotbal dělá, abychom kluky posouvali do mužů a oni v něm prokazovali své kvality. Tak jako naši krajskou soutěž nelze podceňovat i mužská divizní soutěž je pro mladé hráče velmi náročná a ne všichni se v ní okamžitě prosadí. Hráči na sobě musí neustále pracovat. Výhodou je, pokud kluci neodehrají utkání v mužích mohou jít pomoci nám za U19. Takže mají náročnější víkendy, ale chodí rádi, za což jim děkuji. 

Brankář Košec, obránce Němec či záložník Kouřil ač věkově patří ještě do dorostu tak patří mezi stabilní členy sestavy A týmu, je to Vaše filozofie posílat hráče převyšující dorosteneckou kategorii výše? 

Určitě, nemůžeme hráče brzdit pokud mají mentálně i fotbalově navíc, tak ať hrají výše. Při tom musíme samozřejmě myslet i na náš postupový cíl. Z jmenovaných hráčů to má nejtěžší brankář Košec, který je zároveň nejmladší a v podstatě na nejdůležitějším postu v mužstvu. Víme, že brankáři dospívají daleko později, tak si snad Jakub uvědomuje tuhle šanci a s pokorou bude růst dále. 

K čemu vedeš kluky z tvé kategorie? 

Zajímavá otázka pro nás trenéry, která obsahuje plno faktorů na které se zaměřujeme. Tak se pokusím stručně odpovědět. V první fázi bych chtěl říci, že jsme všichni tři trenéři já - Pavel Keprt a Michal Drnovský našli rychle společnou filozofii - poctivý přístup, kvalitní tréninkový proces, taktická vyspělost, skupinové tréninky a to se rovná dobrým výsledkům. Před sezónou jsme měli široký výběr hráčů, který se přidělenou soutěží velmi zúžil a tak jsme začali opět znovu. U19 byla doplněna o hráče z nižších soutěží, kteří se přišli zlepšit do kvalitního tréninkového procesu a na novou práci si teprve zvykají. Takže některé věci jsme museli přizpůsobit a učit hráče novým návykům - pohyb bez míče, zapojování se ve větším počtu do bránění a naopak do útočení. Vše děláme hlavně s míči a ve větším nasazení, což některým dělá velké potíže, ale progres je vidět. Není jednoduché v 18 letech měnit jejich návyky a herní myšlení, někdy to vyžaduje naši velkou trpělivost. Dle výsledků, ale jdeme správnou cestou. 

Cílem této kategorie je bezpodmínečně postoupit výše je to tak? 

Děláme vše proto, abychom z této soutěže již letos postoupili a ročník zejména 03- 04 a mladší měli soutěž, kterou si nejen tradicí zaslouží. Dalším cílem je připravit co nejvíce hráčů pro mužskou kategorii, ale i zapojovat naše hráče z mladšího dorostu již do této soutěže U19. Což se pravidelně děje a minimálně 3-5 hráčů z mladšího dorostu stabilně nastupuje do mistrovských utkání za starší dorost. 

Fotogalerie

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. Hranice 22 56
2. MFK VÍTKOVICE U19 21 50
3. Uničov 22 47
4. Vsetín 22 39
5. Opava B 22 38
6. Valašské Meziříčí 22 37
7. Prostějov B 22 34
8. HFK Olomouc 22 32
9. Bílovec 21 31
10. Staré Město 21 30
11. Rýmařov 22 23
12. Třinec B 21 23
13. Kroměříž B 22 20
14. Přerov 21 14
15. MFK Haviřov 22 9
16. Nový Jičín 21 7