×

Aktuality

PŘEVAHA NA BODY NESTAČÍ: BOHUMÍN - VÍTKOVICE 2:1
PŘEVAHA NA BODY NESTAČÍ: BOHUMÍN - VÍTKOVICE 2:1

vloženo 16.05.2022

Fotbalisté MFK chtěli navázat na výbornou formu na hřištích soupeřů a zprvu to vypadalo dobře, jenže Bospor si připravil lekci z produktivity a z první standardky skóroval. Srovnání sice přišlo záhy, avšak další branku se přidat nepodařilo, a naopak v závěru domácí udeřili a berou všechny tři body.

Od prvních minut bylo jasné, že domácí budou opět spoléhat na pevnou defenzívu, svěřenci Karla Semelky drželi míč a hledali skulinku k vytvoření šance. Zprvu byly k vidění náznaky, například když po centru Opatřila soupeř odvracel až těsně před Tamajkou a po následném rohu to byla trma-vrma, ze které však míč branku neohrozil. Většina akcí šla po levé straně přes aktivního Vrbku, centry před branku však nenacházely toho správného adresáta. Domácí se během prvních dvaceti minut dostali za půlku snad jen dvakrát, přesto se jak o první dočkali gólové radosti. Hanus centroval z přímého kopu na půlce, Kubík kulatý nesmysl poslal hlavičkou k daleko od levé tyče, jenže vše na zadní tyči jistil Milan Halaška.

Vítkovičtí se však rychle oklepali a pokračovali v útočné snaze, leč ani přes četné rohy se nepodařilo výrazněji ohrozit branku Bohumína. A když už, tak zakročila defenzíva nebo brankář Kodeš. Blízko gólu byl po půlhodině hry Richtár, který z hranice vápna trefil ve vzduchu odražený míč a napálil břevno. Přesto záhy přišla radost také na vítkovické straně tribuny, a to, když po rohu nakrátko vletěl do vápna Vrba, jenže byl faulován a pokutový kop proměnil ranou do středu Ondřej Pyclík.

Po změně stran se hrál již malinko otevřenější fotbal z obou stran, přesto převahu na míčí měli stále Ostravané. Hezkou kličkou obestil dva protihráče Opatřil, střelou po zemi však Kodeše nezaskočil. A když už byl překonaný brankář, tak znovu zasáhla defenzíva v podobě Václavíčka, který po rohu Opatřila na brankové čáře zneškodnil hlavičku Vrbky. Vítkovičtí stupňovali svůj tlak, ve druhém poločase kopali snad deset rohů, nicméně vždy kousek chyběl. Tak jako když po dalším z nich hlavičkoval Motyčka, Kodeš však vytáhl míč nad břevno.

Pak začali kousat i domácí. Kubíkovu střelu z otočky ale Matěj pokryl, spolupráci Halašky a Padycha zase včas přerušil Němec. Pak i Bohumín ukázal, že umí rohové kopy, když proti hlavičce Padycha musel Dominik Matěj na čáře vytáhnout excelentní zákrok. Na druhé straně po kombinaci na levé straně pálil Opatřil a brankář musel vyrážet. Richtár o chvíli později na zadní tyči nedosáhl na letící míč a když to vzápětí vzal na sebe, tak sice prošel přes prvního hráče, ale druhý jej zastavil včasným skluzem.

Bohumínští se v závěru dožadovali penalty, avšak píšťalka zůstala němá. Přesto to domácí nemrzelo, dvě minuty před koncem se po dlouhém autu dostal míč k Milanu Halaškovi a ten podruhé propálil Matěje. Červenobílí hráli vabank, ale šanci ke skórování naopak měli domácí, po ráně Malého odražený míč nedostal do sítě ani Halaška. Přesto to Bohumín mrzet nemuselo, neboť další výhrou prodloužil jarní sérii bez prohry. Naopak Vítkovičtí teprve potřetí venku nevyhráli.

FK BOSPOR BOHUMÍN – MFK VÍTKOVICE 2:1 (1:1)
Branky: 19. a 88. Halaška – 32.(p) Pyclík. ŽK: 90. Malysz - 54. Němec.
Bohumín: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš (46. Stošek) – Ferenc (46. Malysz), Bloksch (81: Uher), Palej, Strojek (60. Malý), Sporysz – Hanus (64. Padých), Halaška.
Vítkovice: Matěj - Gula, Tamajka, Němec, Zouhar - Richtár, Motyčka, Raška, Opatřil, Vrbka - Pyclík (90. Kohut).

Karel Semelka: "Chtěli jsme odčinit prohru s Rýmařovem. Do utkání jsme vstoupili dobře, kombinačně jsme soupeře přehrávali, bohužel po standardce z půlky jsme prohráli hlavičkový souboj a Halaška míč dorazil do sítě. Nicméně jsme z naší hry neustoupili, hráli jsme po stranách, kde se výborně prezentoval Vrbka, jenž neúnavně útočil a vykoledoval nakonec také penaltu, ze které Pyclík srovnal. V první půli jsem měli i další šance a centry, před Motyčkou domácí odkopávali na poslední chvíli, Richtár trefil břevno, nicméně se nám další gól vstřelit nepodařilo. Do druhé půli jsme šli se záměrem pokračovat v kombinacích po stranách, věřili jsme, že to musí přijít. Klukům nemůžu nic vytknout, poctivě makali, bohužel štěstíčko stálo na straně soupeře, jenž v devadesáté minutě z ojedinělé standardní situace skóroval Halaškou a bylo hotovo. Hráli jsme dobře, bohužel je to však fotbal, a ne vždy vyhraje ten lepší."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9