×

Aktuality

PŘIBIL: KLUCI UDĚLALI OBROVSKÝ POSUN COŽ BERU JAKO NEJVĚTŠÍ MOMENT PODZIMU
PŘIBIL: KLUCI UDĚLALI OBROVSKÝ POSUN COŽ BERU JAKO NEJVĚTŠÍ MOMENT PODZIMU

vloženo 27.02.2023

 U8, PŘEDSTAVUJEME ‼️

ℹ Rok narození - 2015
Trenéři: Přibil, Kropka
PŘIBIL: KLUCI UDĚLALI OBROVSKÝ POSUN COŽ BERU JAKO NEJVĚTŠÍ MOMENT PODZIMU
? Jak si se k trénování dostal?
Mladší syn začal hrát fotbal na vesnici už ve 3-4 letech a jako otec jsem ho samozřejmě chodil podporovat na každý trénink a zápas. Býval jsem také aktivním fotbalistou a jednou jsme se zapovídali s trenérem dnešní U10, Danem Švrček, a ten mi nabídl tehdy post jeho asistenta.
? Co tě naplňuje na roli trenéra?
Toho je samozřejmě více, ale asi nejvíce pro mne je, když vidím, jak se každý jednotlivý kluk zlepšuje v jednotlivých činnostech - fotbalově i lidsky roste a vyvíjí se tím správným směrem. To je pro mne asi ta největší odměna když vím, že se neustále zlepšují a posouvají.
? Jaký je tvůj cíl v této kategorii?
Aby kluci z našeho ročníku dostali od nás trenérů správné základy fotbalového i lidského chování dovedností pro další pokračovaní v jejich fotbalové kariéře a zároveň, aby je tento sport stále bavil a těšili se na něj. Pokud jde čistě o fotbalové dovednosti tak samozřejmě bych vypíchl tyto věci: vedení míče - míč pod kontrolou v rychlosti, změny směru, zrychlení s míčem, kličky - 1/1 nebo 1/2, první dotek do cíleného prostoru, samostatné a rychlé rozhodování, vnímání volného prostoru, střelba do předem vybraného místa, střelba slabší nohou, odebírání míčů do zisku nikoliv odkopem, snaha o konstruktivní rozehrávku - bez nákopů a odkopů, fair play, vnímání vlastního výkonu).
? Nabíráte stále do vaší kategorie?
Ano o motivované kluky, kteří na sobě chtějí pracovat, máme zájem neustále.
? Jaký je tvůj nejsilnější moment s touto kategorií v podzimní části?
Předposlední turnaj v Hlučíně (Winter Cup), který byl velmi kvalitně obsazen. Naši kluci hodili první (hodně nevydařené) utkání za hlavu a po menší motivační řeči předváděli další 4 zápasy velmi kvalitní výkony, které se už blížili tomu, co bych si jako trenér U8 představoval. Konstruktivní řešení herních situací, nasazení, v žádném okamžiku se kluci i za stavu 0:3 nevzdávali a odměnou jim byla výhra nad polským soupeřem, který nakonec celý turnaj vyhrál a do posledních minut jsme hráli o 2. místo. Toho všeho kluci dosáhli opravdu velmi pěknou konstruktivní hrou, kterou oceňovali i trenéři a rodiče týmů, které nakonec skončili před námi a hned i projevili zájem se znovu potkat a zahrát si. Za celý turnaj se kluci nezbavovali zbytečně míčů, ale vždy hledali ideální fotbalové řešení. V tu chvíli si vybavíte první letní zápas našich kluků v Šenově, kdy většina z nich vypadala, jak kdyby hráli fotbal poprvé v životě. Ten rozdíl byl/je nepopsatelný a právě ten rozdíl, co kluci zvládli za pár měsíců, považuji za nejsilnější moment podzimu.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9