×

Aktuality

PROKLETÍ HŘIŠTĚ NA VÍTKU PROLOMENO! VÍTKOVICE - POLANKA 2:0
PROKLETÍ HŘIŠTĚ NA VÍTKU PROLOMENO! VÍTKOVICE - POLANKA 2:0

vloženo 24.10.2021

Trvalo to šíleně dlouho, Vítkovičtí čekali na první výhru na domácím hřišti od stěhování se na TC Vítek. Nakonec však přišla, a co víc, s lídrem soutěže z Polanky. Dvěma góly se blýskl Jaroň, který hraje ve skvělé formě. Výborný zápas ovšem odehrálo celé mužstvo.

Po absencích v Bílovci mohl trenér Motyčka opět počítat s defenzívou v plné síle, v domácím utkání s Polankou však byla od úvodních minut vidět především ofenzivní činnost jeho svěřenců. První dobrá příležitost přišla na konci první desetiminutovky, jenže centr Guly sebral těsně před Tomášem brankář Jílovec, jenž nahradil v minulém utkání vyloučeného Řehulku. Vítkovičtí měli převahu i nadále, po rohu však Richtár mířil ze vzduchu příliš vysoko a když se po centru z levé strany u míče střetli Richtár a Tkáč, získali po zákroku brankáře jen další rohový kop. Ofenzivní snahy modrobílých byly zužitkovány ve 23. minutě, kdy Richtár potáhl míč po levé straně a naservíroval ho před bránu Marku Jaroňovi, který si lehce poradil a poslal Vítkovice do vedení.

Snad až poté se lídr tabulky dostal na polovinu soupeře a brzy také vsítil branku, když po přímém kopu Hluchého poslal míč do sítě Bednář, naštěstí ale sklapla ofsajdová past a skóre se tak neměnilo. Vítkovičtí i nadále podnikali výpady směrem k polanecké brance, například Jaroň se parádně uvolnil na levé straně a hledal ve vápně nabíhající spoluhráče, leč ani jeden z modrobílých na míč už nedosáhl. Podobně se snažil také Richtár, jeho přízemní centr ovšem lapil Jílovec. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení 1:0.

Domácí fotbalisté pokračovali v aktivní hře i po změně stran a byli blízko navýšení vedení, Jaroň při rychlém útoku krásně vyslal nabíhajícího Tomáše, ten vypálil a Jílovec dokázal ránu vyrazit. Kulatý nesmysl se pomalu kutálel směrem k brance, leč skončil vedle. Nutno dodat, že Polanka se ve druhém poločase zlepšila, dostávala se před branku Vítkovic a když po rohovém kopu kroutil Bednář míč vápnem, tak k vyrovnání scházelo snad jen půl metru. Vítkovičtí odpověděli tvrdou ranou Motyčky a Jílovec musel vyrážet, odražený míč však již další ohrožení branky nepředstavoval.

Hosté si i nadále dělali naděje na bodový zisk, leč ty vzaly za své v deset minut před koncem. Motyčka vyhrál hlavičkový souboj, Tomáš spěchal za míčem a měl v cestě jen jediného obránce, Raška však ve snaze odkopnout míč zasáhl pouze vítkovického útočníka a byl po zásluze vyloučen. Míč si na třiceti metrech postavil Marek Jaroň a poslal jej přesně k levé tyči hostující branky. Vítkovičtí tak byli blízko premiérové výhře na TC Vítek. Ještě blíž mohli být poté, co střídající Kubušek vybojoval míč a po přihrávce na střed Jaroň přenechal do palebné pozice Tkáčovi, jeho ránu však vyrazil Jílovec nad břevno. Pár minut poté již na hřišti i v hledišti mohla vypuknout obrovská radost. Vítkovice porazily Polanku 2:0.

MFK VÍTKOVICE - SK POLANKA 2:0 (1:0)
Branky: 23. a 84. Jaroň. ŽK: Kalfas, Motyčka, Richtár - Coufal, Fischer, Bednář, Hon, Musila. ČK: 82. Raška. Rozhodčí: Müller - Svoboda, Trigas.
Vítkovice: Mrozek - Kalfas, Romaněnko, Macík, Němec - Motyčka - Gula, Tkáč, Jaroň, Richtár - Tomáš (87. Kubušek).
Polanka: Jílovec – Twardzik (87. Falhar), Bednář, Sostřonek, Kolaska – Tížek (61. Hon), Raška, Coufal, Hluchý (61. Jaroš) – Musila (87. Vojtěšek), Fischer.   

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9