×

A-Tým - Aktuality

PROSTĚ TO NEJDE: VÍTKOVICE - BOHUMÍN 1:2
PROSTĚ TO NEJDE: VÍTKOVICE - BOHUMÍN 1:2

vloženo 26.09.2021

Ani tentokrát se Vítkovicím nepodařilo na domácím hřišti bodovat. Bohumín se dostal do vedení po chybě ve středu hřiště a vítězství si zkušeně pohlídal.

Nejprve diváci viděli hru ve středu pole, obě defenzívy totiž byly velmi pozorné. Prvním zajímavým momentem byl přímý kop zpoza vápna, Richtár však nedostal míč přes zeď. Vzápětí dostal dlouhý míč Romaněnko, před vybíhajícím gólmanem ovšem poslal kulatý nesmysl vedle. Na druhé straně musel ven z brány Mrozek, u míče byl naštěstí dříve než Ptáček. Po čtvrthodině se zastřeloval Motyčka, rána po zemi ovšem také nemířila mezi tři tyče. Na konci první dvacetiminutovky se však srazili na útočné polovině dva vítkovičtí hráči tak nešťastně, až dostal míč doleva Lukáš Ptáček a v souboji jeden na jednoho tentokrát na Mrozka vyzrál.

Modrobílí byli z dalšího zbytečného gólu otřeseni, z čehož plynuly další šance hostů. Padych i Bloksh ovšem v zakončení úspěšní nebyli. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Motyčka, který po rohu Tomáše poslal míč hlavou jen těsně nad. Když pak v závěru ve velké šanci poslal po zradě terénu úplně vedle Ptáček, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Po změně stran se musel brzy činit Mrozek, ránu z pravé strany pod břevno však dokázal vytěsnit. Následně se z rohu snesl míč na hlavu Kodeše, ten však mířil nepřesně. Do třetice se už Bospor dočkal, František Hanus zůstal nepokrytý na hranici vápna a po šikovné přihrávce zpět neměl velezkušený hráč problém přesně zakončit. A mohlo být hůř, po dlouhé přihrávce ovšem dokázal míč vyrazit do bezpečí v souboji s Palejem vítkovický brankář.

Následovala povedená desetiminutovka Vítkovic. Nejprve snížil po centru Tomáše z levé strany v náběhu střídající Martin Václavík. Takřka v zápětí mohl srovnat Kohut, ale tváří v tvář Kodešovi zamířil vedle. Do podobných míst mířila také tvrdá rána Motyčky. Vítkovičtí hráli vabank z čehož málem těžil Ferenc, Mrozek však skvěle vyběhl. To už byl na hřišti také Paleček, který se po dlouhé době objevil na lavičce domácího celku, do zakončení se však nedostal. Poslední příležitost ke srovnání měl Romaněnko, ovšem když míč za obranu poslal vysoko nad branku, bylo jasné, že ani tentokráte se MFK na domácím hřišti bodové radosti nedočká. Bohumín zvítězil 2:1, a tak se v tabulce posouvá před nás.

MFK VÍTKOVICE - FK BOSPOR BOHUMÍN 1:2 (0:1)

Branky: 71. Václavík - 19. Ptáček, 63. Hanus. ŽK: bez. Rozhodčí: Šustr - Krondráf, Kaloč.
Vítkovice: Mrozek - Kalfas, Romaněnko, Macík, Němec - Motyčka - Richtár, Tkáč (66. Václavík), Kubušek (76. Paleček) - Tomáš, Kohut.
Bohumín: Kodeš - Sporysz, Kodeš, Košťál, Malysz, Václavíček, Palej, Ptáček (84. Ferenc), Hanus (78. Uher), Bloksch, Padych (90. Kvapil). 

Trenér Robert Pištěk: "Prokletí Vítku pokračuje. Bohužel už jde vidět, že to máme všichni v hlavách. Průběh hry nemá cenu hodnotit, je to pokaždé stejné a nevíme, jak z toho ven. Na Bohumín jsme se velmi dobře připravili, věděli jsme, jak budou hrát, a tak to i bylo. Přesto to nezvládneme a prohrajeme 1:2. Dvacet minut odehrajeme dobře, s kvalitním pohybem i prací na míči, jenže při přečíslení tři na dva se srazí naši útočníci, soupeř přenese hru a skóruje. Z ničeho nic prohráváme a sebevědomí jde dolů. Celý týden jsem klukům v kabině říkal, že pokud chceme vyhrávat, nemůžeme si dovolit dělat individuální chyby. Fotbal je o chybách a my je prostě děláme několikrát za zápas. Kluci se musí chytnout za nos. U některých se mi navíc ani nelíbil přístup k zápasu, na který jsem až do soboty nemohl říct ani slovo. Musíme se na tréninku s klukama pobavit, co dál, protože tuhle nepříznivou sérii už prostě musíme zlomit."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9