×

Aktuality

PYCLÍK SESTŘELIL SOUPEŘE HATTRICKEM: FRÝDLANT N.O. - VÍTKOVICE 0:3
PYCLÍK SESTŘELIL SOUPEŘE HATTRICKEM: FRÝDLANT N.O. - VÍTKOVICE 0:3

vloženo 27.04.2022

Fotbalisté MFK nezvládli sobotní utkání s Havířovem, ale šanci na reparát dostali hned po čtyřech dnech a nutno dodat, že se povedl na výbornou. Rychlé poločasové branky a proměněná penalta v podání Ondřeje Pyclíka znamenají hladké vítězství na půdě druhého celku tabulky poměrem 3:0.

Trenér Semelka musel pro zranění Rašky šáhnout ke změně v rozestavení a vrátit se ke hře na dva stopery a dva krajní obránce. Ovšem dříve, než dostala defenzíva šanci se ukázat, se předvedl Richtár, když si zády k brance převzal přihrávku Tkáče, a míč okamžitě poslal za sebe do prostoru, kde si skvěle naběhl Ondřej Pyclík, udělal kličku brankáři a zasunul míč do branky. Domácí pak získali územní převahu, ale šance si příliš nevytvářeli, po dvaceti minutách se jim však podařilo dostat míč do branky, jenže rozhodčí si všiml předcházející hry rukou v podání Škorika a skóre se neměnilo. Blízko byli domácí srovnání o deset minut později, když přímý kop Veličky nasměroval hlavou kousek nad branku Literák. O chvíli později předvedli rychlou souhru Tamajka a Zouhar a první jmenovaný byl nakonec ve vápně faulován Škorikem. Kulatý nesmysl si na značku pokutového kopu postavil Ondřej Pyclík, poslal Prepsla do strany a střelou do středu navýšil vedení. Před pauzou ještě nebezpečně hlavičkoval právě Škorik, leč penaltový zákrok neodčinil a míč skončil metr vedle tyče.

Druhá půle začala stejně jako ta první, rychlým útokem a dobrou přihrávkou Richtára na Ondřeje Pyclíka, který byl nakonec nehlídaný a hlavičkoval snad skoro z brankové čáry. Podobná situace se opakovala i o pět minut později, jenže tentokrát Pyclík na Prepsla nevyzrál. Těsně předtím ještě nahravač Richtár po odraženém míči vysunul Gulu, jeho lob sice překonal brankáře, leč nakonec také o kousek i břevno domácí branky. Frýdlant se k ohrožení branky dostal v 68. minutě, kdy Matěj musel v soboji vyráž na roh, po něm jeden z červenožlutých hlavičkoval jen těsně nad břevno a tribunou to jen zahučelo. Vzápětí při rozehrávce ve vápně nepochopitelně chyboval Šafner, Pyclík jej obral o míč, Opatřil jej posunul na druhou stranu k Vrbkovi, který však tísněný dvěma obránci z dobré pozice přestřelil.

Pět minut před koncem pak nečekaně, a hlavně bolestivě, skončilo utkání pro Gulu, jenž při tvrdém souboji nejenže fauloval a byl po druhé žluté kartě vyloučen, ovšem dokonce se i zranil. Domácí naposledy zahrozili těsně před koncem a jak jinak než po standardní situaci. Po rohu se míč odrazil před vápno k Indrovi, ten sice propálil hradbu těl, jenže míč skončil v rukavicích Dominika Matěje. Ten i ve druhém utkání venku uhájil čisté konto. Vítkovice zvítězily ve Frýdlantu 3:0.

1. BFK FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ - MFK VÍTKOVICE 0:3 (0:2)
Branky: 1., 36.(p) a 47. Pyclík. ŽK: Marek, Škorik - Němec, Pyclík, Gula, Tkáč. ČK: 84. Gula.
Frýdlant: Prepsl – Střižík (62. Indra), Marek, Švrček, Literák - Šafner, Staněk (77. Wludyka), Škorik - Velička, Soukup (62. Fromelius), Kučera (46. Svatonský).
Vítkovice: Matěj - Gula, Tamajka, Němec, Zouhar - Richtár, Motyčka, Opatřil, Tkáč, Vrbka - Pyclík (82. Kohut).

Trenér Karel Semelka: "Po prohře s Havířovem jsme jeli do Frýdlantu vyhrát, věděli jsme, že si domácí pomáhají dlouhými nákopy, sbírají odražené míče a jsou nebezpeční v následném zakončení. S vědomím síly standardních situací v podání soupeře jsme se chtěli vyvarovat faulům okolo šestnáctky a rohům. Našim cílem bylo hrozit rychlými protiútoky, což se nám podařilo hned v první minutě, kdy po spolupráci Richtára s Pyclíkem. Lepší začátek jsme si ani přát nemohli. Domácí hráli stále svoji hru, kterou jsme přesně očekávali, míč se sice pohyboval okolo našeho pokutového území, leč šance z toho Frýdlant takřka neměl. Naopak po vyvezení míče Tamajkou a následnou přihrávkou se Zouharem, se domácí dopustili faulu v pokutového území právě na prvního jmenovaného a kopali jsme penaltu, kterou proměnil Pyclík. Domácí ovšem nesložili zbraně a snažili se nás nákopy dostat pod tlak. O přestávce jsme si řekli, že to chceme udržet, musíme mít míč v držení a hrozit z protiútoků. To se nám opět povedlo po úniku Richtára, který naservíroval třetí gól na hlavu Pyclíka. pak už bylo hotovo, domácí se sice snažila, ale chyběla jim větší kreativita. Bohužel po druhé žluté kartě byl vyloučen Gula, jenž se navíc rovnou i zranil, což mě mrzí ještě více. Museli jsme to přeskupit a navíc jsme nakonec dohrávali v devíti, poté co v samotním závěru utržil úder do nosu Motyčka. Oproti domácímu utkání jsme tak předvedli mnohem lepší výkon a já jen doufám, že na něj po tvrdé práci navážeme v Bruntále." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8