×

A-Tým - Aktuality

RYCHLÉ VEDENÍ A JASNÁ PŘEVAHA, PŘESTO DRAMA AŽ DO KONCE: VÍTKOVICE - DĚTMAROVICE 2:1
RYCHLÉ VEDENÍ A JASNÁ PŘEVAHA, PŘESTO DRAMA AŽ DO KONCE: VÍTKOVICE - DĚTMAROVICE 2:1

vloženo 09.04.2022

Ve druhém jarním utkání na TC Vítek dorazily Dětmarovice, které se již od úvodních minut musely bránit rychlým nájezdům svěřence Semelky. Drtivý tlak ovšem vyústil pouze ve dvě branky, na které hosté dokázali odpovědět. Následně se hrálo takřka jen na jednu bránu, leč zahozené tutovky i brankář Rozsypal udržovali hostům naději až do samého konce.

Vítkovičtí konečně mohli do utkání nasadit novou posilu Rašku, leč od prvních se v akci ukazovala spíše ofenzíva modrobílých. Nejprve se do vápna probil Motyčka, ale k ohrožení branky ještě nedošlo. To opakovaný centr Zouhara již defenzívě nadělal problémy, Pyclík však na míč ve vápně těsně nedosáhl. Následovaly příležitosti Vrbky, který číhal na obrané linii, v prvním případě však skvěle zasáhl na brankové čáře Rozsypal a míč se nakonec nedokutálel za brankovou čáru, ve druhé příležitosti rychlého záložníka při nájezdu na brankáře zradil terén. Přesto se Vítkovice zaslouženě dočkaly, když tečovaný centr z pravé strany spadl na nohu Ondřeji Pyclíkovi a ten se z jednoho metru nemohl netrefit. Útočné snahy neustaly a další odměna přišla záhy, Matyáš Richtár vypálil zpoza vápna tak šikovně, že kulatý nesmysl zapadl přesně do dolního rohu branky.

Těžko říci, co se stalo pak, ale najednou se Dětmarovice nadechly a dokázaly si vytvořit i útočnou snahu, nejprve musel situaci hasit Raška, o chvíli později hosté dokonce dostali míč do sítě, leč předcházel tomu faul na brankáře Matěje. Přesto se předposlední celek tabulky snížení dočkal, po šikovné přihrávce na levou stranu se prosadil Jan Motyčka. Naštěstí se modrobílí dokázali zvednout, zejména po krajích Dětmarovice jasně přehrávali. Kupříkladu Richtár se typicky uvolnil na levé straně a odcentroval, jenže míč už v záklonu nedokázal přesně umístit Pyclík. Později to vzal vítkovický hráč na sebe, jenže v poslední chvíli jej skvěle zakřižoval kapitán Skoupý. Domácí fanoušci se sice ještě gólu dostali poté, co se na křídle uvolnil Zouhar a ve vápně míč usměrnil do sítě Pyclík, jenže sudí viděl údajný ofsajd. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1, který hostům ještě stále dával naději.

Tu se jim po změně stran snažili Vítkovičtí okamžitě sebrat, drtivý patnáct minut dlouhý tlak ovšem brankou neskončil. Richtár po tečovaném centru Vrbky napálil brankáře na čáře, Tkáč po vysunutí Opatřilem v situaci jeden na jednoho opět nechal vyniknout Rozsypala a aktivní Vrbka sice krásně kroutil míč na zadní, jenže trefil pouze tyč. Při dalším brejku Rozsypal vychytal Motyčku i Opatřila a na tribuně již zazněla domněnka, že z něj Vítkovice udělají ligového brankáře. Nápor postupně polevil a hosté hrozili nákopy, vypracovali si však pouze standardní situace, z níž jedna byla nebezpečná a Matěj míč raději vytáhl nad břevno.

I tak si modrobílí vytvářeli další příležitosti, Richtár byl již poctivě bráněný, ovšem i tak si dokázal své šance využít, jenže hosté vždy přispěchali s nějakým tím blokem nebo střele chyběla přesnost. Pět minut před koncem málem bylo zle, když Dětmarovice sehráli rychlou akci na jejímž konci byla střela z kraje vápna, naštěstí se do ní skvěle položil Němec. Napínavý závěr mohl ukončit Zouhar, ovšem ani on nedokázal dostat míč do sítě. Vítkovičtí se tak nakonec ubránili a připsali si čtvrtou výhru v řadě, Dětmarovice však porazily "jen", vzhledem k průběhu v uvozovkách, 2:1.

MFK VÍTKOVICE - SK DĚTMAROVICE 2:1 (2:1)

Branky: 14. Pyclík, 20. Richtár - 32. Motyčka. ŽK: Motyčka - Koňařík, Řapek, Chukwukelu, Holec, Ptáček. Rozhodčí: Lukašík - Krupa, Mankovecký.
Vítkovice: Matěj - Tamajka, Raška, Němec - Zouhar, Motyčka, Opatřil, Tkáč, Vrbka (77' Gula) - Pyclík, Richtár.
Dětmarovice: Rozsypal - Koňařík, Holec, Ptáček, Motyčka, Skoupý, Vančo, Edr, Stawicki (59. Chukwukelu), Stanojkovič, Řapek.

Trenér Karel Semelka: "Do utkání jsme vstoupili dobře, během prvních osmi minut jsme měli dvě gólové příležitosti, avšak gólman Dětmarovic se vytáhl. Ve čtrnácté minutě jsme šli do vedení a o šest minut zvýšili náskok. Hráli jsme dobře pohybově i kombinačně, jenže po druhém gólu jsme si začali myslet, že se nám nemůže nic stát. Přestali jsme hrát, a soupeř toho využil a z brejku snížil. Následoval festival zahozených šancí, a když už jsme se prosadili, sudí odmával údajný ofsajd. Po změně stran jsme chtěli utkání rozhodnout a dostat soupeře pod tlak, leč vypracované šance ztroskotaly na výborném gólmanovi i naší nepřesnosti. Po dvaceti minutách z nás elán už trošku vyprchal, Dětmarovice začaly nakopávat a občasně nás dostaly pod tlak, pomohly mu i standardní situace po drobných faulech. I tak jsme mohli dalšími třemi příležitostmi rozhodnout, což se nám však opět nepodařilo. Byl to takový opak duelu s Opavou, kdy jsme vyhráli sice 3:1, ale Opava své gólovky neproměnila, my dnes měli gólové šance na dva zápasy, avšak prosadili se jen dvakrát." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9