×

Aktuality

SMÉKAL HATTRICKEM SESTŘELIL SOUPEŘE: FRENŠTÁT - VÍTKOVICE 2:3
SMÉKAL HATTRICKEM SESTŘELIL SOUPEŘE: FRENŠTÁT - VÍTKOVICE 2:3

vloženo 12.10.2020

Hned v první minutě se domácí dopustili chyby při bránění a míče se zmocnil dobře napadající Paleček, jenže v dobré příležitosti jen následně trefil brankáře domácích. Dalšího nedůrazu domácích se snažil při rychlém útoku po levé straně využít Smékal, ten sice po faulu upadl, leč rychle vstal a naše ve vápně Václavíka, tomu však rána vůbec nesedla. To na druhé straně hřiště se pěknou střelou ukázal Baran, Košec však ukázal dobrý reflex a míč vyboxoval. Tečku za atraktivním úvodem udělali Vítkovičtí. Daniel Smékal po dlouhém nákopu skvěle obral domácí o míč, přihrál doprava Kalfasovi a jeho následný centr pak sám uklidil zblízka do sítě. 

I v dalších minutách měli hráči v červeném převahu, dobrý centr Václavíka však dobře pohlídal Páleník. Po autu zase z hranice vápna provětral rukavice Košece domácí Gros. Defenzívě Beskydu dělaly problém nakopávané míče na Smékala, Farský musel situaci řešit jen za cenu žluté karty. Následný přímý kop musel boxovat mimo nebezpečí domácí brankář. O chvíli později zase centroval Václavík, Paleček svedl souboj s brankářem a Smékalova rána byla následně sražena na roh. Po něm Rončka hlavičkoval půl metru nad břevno. Soupeř to zkoušel spíše z dálky a projektily mířily příliš vysoko.

Druhý zásah připravil Rončka, který si aut narazil o Jaroně, obehrál protihráče a přihrával do středu pokutového území, odkud se Daniel Smékal nemýlil. Až pak začal být Frenštát víc nebezpečný. Macíček po rohu hlavičkoval jen kousek vedle levé tyče, brejk Barana a Grose druhý jmenovaný zakončil odrazem míče přímo do náruče Košece. Do stejných míst mířila také rána Macíčka. Do kabin tak šli spokojenější Vítkovičtí.

Ovšem hned po změně stran se museli svěřenci Roberta Pištěka ohánět. Walder se prohnal kolem Rončky, odcentroval a tečovaný míč se dostal až na zadní tyč, odkud Macíček naštěstí nepropálil Košece. Bohužel varování nestačilo a MFK opět po poločase brzy inkasoval. Snaha o rychlou rozehrávku nevyšla a míč se dostal zpět k Macíkovi, jehož o kulatý nesmysl obral dobře napadající Oliver Walder, který přidal také přesné zakončení přes vybíhajícího Košece. Zkoušel to také Farský, jehož ránu těsně před Košecem ještě tečoval Macíček, šestnáctiletý gólman si ale poradil. Celé akci však přecházel nejspíše faul, jenž sudí Liška však vyhodnotil jinak. Rozhodnutí se příliš nelíbilo ani trenéru Pištěkovi, který byl o chvíli později za další komentář potrestán červenou kartou.

Nezvyklou situaci však jeho svěřenci zvládli a přidali další branku, centr Rončky sice Václavík v gól přetavit neodkázal, jenže vykouzlil přihrávku zpět na Daniel Smékala a ten zkompletoval hattrick. Domluv a žlutého potrestání se pak dočkala i lavička domácích. Vítkovičtí i nadále útočili a málem je to mohlo mrzet, po laciné ztrátě se Beskyd dostal rychle vpřed a Fojtík jen tak tak minul vzdálenější tyč. Na druhé straně hřiště ovšem zůstal ležet zraněný Walder a domácí tak Lišku zasypali další sprškou nevybíravých slov. Přesto se domácí nevzdali a dočkali se šťastného snížení poté, co nepovedený odkop znamenal odraz do kraje do nohy Buchlovského a jeho přihrávku na hranu velkého vápně zužitkoval ranou k tyči Adam Fojtík. Definitivní tečku mohli přidat přesto červenobílí, Šindler ale na pravé straně mířil jen do tyče. Csaplárova past tak nakonec nespadla Vítkovičtí přivezli domů všechny body.


SK BESKYD FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM - MFK VÍTKOVICE 2:3 (0:2)
Branky: 48. Walder, 89. Fojtík – 11.,32. a 77. Smékal. ŽK: 19. Farský, 81. Gros – 31. Paleček, 62. Kalfas, 68. Pištěk (trenér). Rozhodčí: Liška – Svoboda, Vlk.
Frenštát: Páleník – Žitník (C) (58. Pokorný), Farský, Baran, Bolcek, Walder (86. Smolík), Fojtík, Buchlovský, Macíček, Gros (80. Žák), Vaverka.
Vítkovice: Kalfas (88. Štulík), Macík, Němec, Rončka - Motyčka - Václavík (C), Stanojkovič (79. Šindler), Jaroň, Paleček (71. Hajnoš) - Smékal (89. Konečný).

Trenér Robert Pištěk: "Oproti Havířovu velká změna. Jak jsem kluk hanil, tak dnes je musím pochválit, včetně náhradníků. Nasazení bylo maximální a bodům jsme šli naproti. Výborně hrál Smékal, který kromě branek podržel v útoku mnoho míčů. Vedli jsme o dvě branky a měli i další dvě šance ke skórování. Kaňkou je opět špatný start druhé půle. Opět jsem nabádal kluky ať vydržíme, zase to nevyšlo. Naštěstí se hra tak rozkouskovala, že nás Frenštát už nebyl schopný zatlačit. Vedení jsme pak sice navýšili Smékalem, jenže těsně před koncem přišlo snížení. Naštěstí jsme to ukopali a dnes doslova, protože terén byl velmi těžký."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8