×

Aktuality

STEJNĚ JAKO NA PODZIM ROZHODLA EFEKTIVITA: VÍTKOVICE - OPAVA B 3:1
STEJNĚ JAKO NA PODZIM ROZHODLA EFEKTIVITA: VÍTKOVICE - OPAVA B 3:1

vloženo 27.03.2022

Po nepříliš vydařené první půli přežili vítkovičtí šance soupeře díky brankáři Matějovi a brankové konstrukci, aby následně sami třemi brankami otočili skóre ve svůj prospěch.

Po úvodním oťukávání začali mít hosté převahu na míči, rána zpoza vápna po pěkné kombinaci však byla tečována jen na roh. I následnou standardku se podařilo odvrátit, jenže soupeř zůstal na útočné polovině a série autů během pár minut skončila prvním gólem, když přihrávku na střed zblízka využil Vít Veselý. Otřeseni svěřenci trenéra Semelky málem o chvíli později inkasovali podruhé, když hráči přestali hrát, jenže zdánlivě ztracený dlouhý míč si u autové čáry doběhl jeden z opavských hráčů a ze strany postupoval na bránu, naštěstí vítkovický obranný blok zasáhl včas. Odpověď modrobílých mohla přijít z rychlého brejku, ten však skončil pouze rohovým kopem. Hráči v červenočerném byli blízko druhé branky po půlhodině, statickou obranu však skvěle zastoupil Dominik Matěj. Celkově obrana MFK měla velké problémy s rychlým pohybem opavských mladíků, přesto i modrobílí měli své náznaky příležitostí. Vrbka ovšem po centru z pravé strany nedokázal pořádně zakončit a úspěšný střelecký zápis si nepřipsal po své individuální akci ani Richtár. A jelikož se v posledních minutách neujal ani tlak hostů do kabin se odcházelo za stavu 0:1.

Po změně stran i vítkovičtí přidali na rychlosti, přesto do šancí se zprvu dostávali hlavně fotbalisté SFC, kteří v 50. minutě po rychlé přihrávce středem poprvé orazítkovali břevno. To se třáslo znovu asi o čtvrthodinu později, kdy jej zblízka napálil Veselý, následnou dorážku Kirschnera pak fantasticky vytáhl na roh Matěj. Vítkovický gólman se ukázal i vzápětí, když dobrým vyběhnutím překazil brejk a chytrou přihrávku Kirschnera. Obrana MFK dosti hořela a aktivní hra směrem kupředu bohužel troskotala na nepřesnostech. Přišla tak lekce z efektivity a uplatnění pravidla nedáš-dostaneš. Vrbka ustál souboj ve středu hřiště a šikovnou přihrávkou našel na hranici vápna Matěje Richtára, jenž si míč sklepnulhlavou pro sebe a zakončil přesně k tyči.

Radost mohla být ta tam o minutku později, hostům vyšel roh na krátko a povedený projektil Žídka se kroutil na zadní tyč, kterou nakonec trefil, odražený míč od středu ještě nadělal velké problémy, nakonec jej však Matěj vyrazil do bezpečí. Varování nestačilo, a tak se po propadnutí defenzívy a rychlém náběhu třech opavských hráčů otřáslo znovu břevno, tentokrát se míč odrazil dolů a hosté se na sudího hodně zlobili. Nic jim to však nebylo platné. Ruce v dlaních a oči pro pláč jim zbyly hned vzápětí, když Němec vybojoval rohový kop, na nějž si na zadní tyči naskočil Filip Zouhar a silnou hlavičkou přehodil brankáře. To hosty položilo.

I další roh byl pro obranu opavského mužstva nebezpečím, leč tentokrát kulatý nesmysl skončil kousek vedle. V další příležitosti Pyclík z malého vápna po přihrávce ze strany trestuhodně minul, o chvíli později jej z úhlu vychytal XX, přesto akce pokračovala, Opatřil vybojoval ztracený míč a přihrál právě Ondřeji Pyclíkovi, který se do třetice již nemýlil zvýšil vedení. Černočervení se ještě pokusili alespoň korigovat, jenže Matěj byl opět připraven, a tak se na stavu 3:1 již vůbec nic nezměnilo. Stejně jako na podzim tak SFC doplatil na špatnou produktivitu, když si vylámal zuby na výborném Matějovi a ještě lépe postavených tyčích, jež zachránily MFK hned čtyřikrát. 

MFK VÍTKOVICE - SFC OPAVA B 3:1 (0:1)

Branky: 72. Richtár, 75. Zouhar, 84. Pyclík - 20. Veselý. ČK: 90. Gorčica.
Vítkovice: Matěj - Němec, Tamajka, Gula - Motyčka - Zouhar, Tkáč, Vrbka - Opatřil - Richtár (80. Kohut), Pyclík.
Opava: Kubný - Mikulenka, Celta (78. Mičola), Janjuš, Kirschner - Gorčica, Žídek (64. Koschatzký), Veselý, Kutty - Latoň, Jelínek.

Trenér Karel Smelka: "První jarní utkání a hned s těžkým soupeřem - rychlým, běhavým a dobrou kombinační hrou. V první půli byla Opava jednoznačně lepší, naštěstí nás podržel Dominik Matěj. Moc jsme si toho nevytvořili, nedařila se nám kombinační hra, měli jsme strach pořádně hrát a jen nakopávali. Úplně nám scházely prvky hry, kterou jsme se chtěli prezentovat. Dvakrát tam utekli Richtár s Vrbkou a to bylo vše, naopak soupeř potrestal naši chybu, což s námi otřáslo, závěrečný tlak jsme naštěstí ustáli a byli rádi za konec první pětačtyřicetiminutovky. V kabině jsme si museli důrazně vysvětlit, že takhle ne, a ve druhé půli to musíme urvat klidně i na úkor fotbalovosti. Přežili jsme tyčky, břevna, podržel nás opět brankář, měli jsme i štěstí. Opět se projevilo pravidlo nedáš dostaneš, kdy jsme po nastřelení břevna založili útok, který skončil po dobré přihrávce Vrbky na Richtára a následným klidem v zakončení vyrovnáním. Brankář soupeře vůbec nečekal, že by si to mohl takhle sklepnout a uklidit k tyči. To se nám povedlo. S Opavou nečekané srovnání z první vážnější akce trošku zamávalo a hra se vyrovnala. Do vedení nás poslal Zouhar, který výborně uzavíral po rohovém kopu na zadní tyči. Gól Pyclíka pak zpečetil vítězství 3:1. Je to pro nás velmi důležité vítězství, ale zároveň se ukázalo že ještě máme na čem pracovat."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9