×

A-Tým - Aktuality

TAKTICKÝ VÝKON SOUPEŘE BYL NAD NAŠE SÍLY: VÍTKOVICE - HAVÍŘOV 0:3
TAKTICKÝ VÝKON SOUPEŘE BYL NAD NAŠE SÍLY: VÍTKOVICE - HAVÍŘOV 0:3

vloženo 24.04.2022

Vítkovičtí fotbalisté bohužel neprodloužili sérii pěti výher v řadě, když nečekaně podlehli na domácí půdě Havířovu. Po vyrovnaném prvním poločase začal být soupeř více aktivní dopředu a odměnou mu byly tři branky do sítě Dominika Matěje.

Po úvodním oťukávání jako první zahrozili hosté v růžovém, stoperům utekl Heller a vyprášil rukavice Matějovi, v další šanci pak ve vápně pálil Ciku, naštěstí však nepropálil výborný blok Němce. Následně se Havířovští zatáhli a přišly příležitosti modrobílých. Na střílený centr Richtára však nedosáhl Motyčka, Zouhar při brejku prováhal správný okamžik k přihrávce a Opatřil s míčem ve vápně vybojoval jen rohový kop. Zatažení hosté čekali na své brejky, jeden z nich táhl Wojnar, ve vápně jej však výborně ubránil Zouhar.

Nejblíže byli Vítkovičtí gólu po půlhodině, kdy zabojoval Němec a vyslal míč před branku, ten skákal na brankové čáře, kde jej však Pyclík se Zouharem nedokázali dostat do sítě. Z dálky to tak zkusil Vrbka jehož kroucený projektil však mířil příliš vysoko. Následně se opět připomněli hosté, nejprve Raška vytlačil při úniku Hellera, Matěj pak výborně vyběhl proti Kocembovi a poradil si i s ranou Cika. Jelikož pak v závěru první pětačtyřicetiminutovky nedokázal propálit Majercyzka skákavou ranou Zouhar, do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se čekala další útočná snaha svěřenců Karla Semelky, ovšem opak byl pravou. Hosté kompaktně bránili a vystrkávali růžky čím dál více. Nejprve na zadní tyči odvrátil branku Tamajka, dalekonosnou ránu Wojnara pod břevno pak vyškrábl Matěj. V 64. minutě pak obrana pozdě reagovala a Havířov přenesl hru do levé strany, kde byl nehlídaný Elvist Ciku, který si se svou šancí poradil. A o osm minut později bylo ještě hůř, rohový kop Hellera na zadní tyči uklidil Ediyaa Derrick Mensah.

Vítkovičtí byli zlomeni a nevěděli si s hrou soupeře v růžovém vůbec rady. Do ojedinělé příležitosti se dostal po Vrbkově přihrávce Richtár, jeho projektil k tyči ale Majercyzk dokázal pokrýt. Krásný fotbalový moment, který však vítkovickým fandům radost neudělal, viděli diváci o dalších deset minut později, kdy při brejku nasadil Ciku jesle Němcovi a nahrál si tak o Wojnara, následě místo střely ještě připravil jednoduchý gól Jakubu Hellerovi. V samotném závěru pak ještě po centru Němce na míč ve vápně těsně nedosáhli střídající Gula s Kalfasem, druhý jmenovaný později pálil na branku a vybojoval roh, po něm Kohut hlavičkoval kousek nad. Vítkovičtí tak poprvé na jaře ztratili, s Havířovem padli vysoko 0:3.

MFK VÍTKOVICE - MFK HAVÍŘOV 0:3 (0:0)
Branky: 64. Ciku, 72. Mensah, 81. Heller. ŽK: Tkáč, Richtár, Motyčka - Mensah, Majerczyk.
Vítkovice: Matěj - Tamajka, Raška, Němec - Zouhar, Motyčka, Opatřil (82. Gula), Tkáč, Vrbka - Pyclík (63. Kohut), Richtár (83. Kalfas).
Havřov: Majerczyk – Podešva, Malcharek, Skoupý (85. Kisza) – Michalek, Kocemba, Wojnar, Mensah, Míra (26. Streit) – Ciku (85. Bajzath), Heller.

Trenér Karel Semelka: "Havířov je v dolní části tabulky, ale určitě tam nepatří, na což jsem hráče předem upozorňoval. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas proti mužstvu se zkušenými fotbalisty jako Malcharek, Ciku a Wojnar, na kterého jsme se speciálně připravovali, neboť přes něj jde většina útoků. A to se nakonec potvrdilo. V prvním poločase jsme hráli po stranách, což nám vycházelo a dostávali jsme i do šancí, nebyli jsme je ovšem schopni využít, včetně té, kdy to skákalo na brankové čáře. Soupeř měl však také své příležitosti, takže bych první půli označil za vyrovnanou. Do druhé pětačtyřicetiminutovky jsme šli s tím, že abychom zvítězili, tak musíme hrát stále aktivně. Bohužel se nám to nedařilo, nedostávali jsme se vpřed po stranách ani středem. Do vedení šel Havířov po přenesení hry a na neobsazeného Cika čekala jednoduchá práce. Tak jak nás Matěj podržel v první půli, tak bohužel poté odběhl rohový kop, inkasovali jsme podruhé a bylo hotovo. Soupeř se zatáhl a čekal na své brejky. My jsme nebyli schopni se tam dostat, bylo to bez pohybu, bez nějaké osobní statečnosti, že by to někdo vzal na sebe. Oproti utkání v Novém Jičíně je to pro mě velké zklamání. Nicméně musíme se poučit z chyb a jede se dál." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9