×

A-Tým - Aktuality

TENTOKRÁT CHYBĚLA KVALITA: VÍTKOVICE - BRUNTÁL 1:2
TENTOKRÁT CHYBĚLA KVALITA: VÍTKOVICE - BRUNTÁL 1:2

vloženo 12.09.2021

Slunečné sobotní odpoledne vítkovickým fotbalistům na domácím hřišti opět štěstí nepřineslo. Bruntál dobře bránil, byl efektivní a chybující domácí mužstvo dokázal takticky přehrát. Utkání skončilo poměrem 1:2.

Ještě před začátkem samotného utkání proběhla minuta ticha na počest trenéra Jiřího Dunaje, který zemřel ve středu ráno. Hráči MFK navíc měli na paži černou stuhu připomínající ztrátu legendy vítkovického fotbalu.

Bohužel úvodní minuty duelu 7. kola Divize F patřily hostům. Už v páté minutě propadla obrana na pravé straně, Knapp prostrčil míč na střed Mikuláši Slavíkovi a ten ranou po zemi překonal Mrozka. Naštěstí na odpověď se nemuselo čekat dlouho, konkrétně osm minut, pak dostal míč do leva rychlonohý Matyáš Richtár, posunul si jej a prostřelil Šidláka. Hráč měsíce srpna v MFK Vítkovice dělal soupeři velké problémy a nejednou schytal pořádný šlapák, naštěstí po krátkém ošetření mohl naskočit do hry a trápit defenzívu Bruntálu.

Například po necelé půlhodině dostal z levé strany přihrávku od Jaroně, brankář Bruntálu si však prostor mezi nohama dokázal uhlídat. Později byl v roli nahrávače Tkáč, rána po úniku po křídle ovšem po teči skončila těsně vedle pravé tyče branky Šidláka, ten byl již v pohybu na druhou stranu. Když pak z pravé strany poslal dlouhý centr Motyčka, nejlepšímu střelci Vítkovic při hlavičce nechyběl důraz, ale přesnost. Modrobílí svou převahu bohužel nevyužili a bohužel před koncem první půle dostali lekci z produktivity. Roh Ostráka mířil na zadní tyč, což však nedobře vyhodnotil Mrozek, a z chumlu se míč odrazil od hlavy Zdeňka Orsága do sítě.

O pauze udělal trenér Pištěk hned tři změny a očekávala se silná útočná snaha, jenže defenzíva Bruntálu hrála zkušeně a držela domácí daleko od branky. Když se k tomu přidalo velké množství ztrát míčů a nervozita, šancí na srovnání nebylo mnoho. Nejblíže byl Motyčka po rohu Václavíka, důrazná hlavička kapitána ovšem poslala balón půl metru nad břevno. Do podobných míst, avšak na opačné straně, poslal kulatý nesmysl při jednom z brejků ze vzduchu Šindler. Šance na bodový zisk se snížily v 70. minutě, kdy v zápalu boje šel do souboje nohama vpřed Richtár, a i když nohy stáhl, s „hlučným“ přispěním zkušeného ex-vítkovického Kušníra dostali žlutou kartu oba. Pro domácího střelce však byla druhá v zápase, a tak musel předčasně do sprch.

Snaha dalších minut již moc příležitostí nepřinesla, četné nepřesnosti a chybějící zakončení na blok červenobílých zkrátka neměly. V samotném závěru pak přišel dlouhý míč do vápna na Tomáše, jenže Šidlák vyběhl, a i když krkolomně, tak přeci dokázal dostat míč za autovou čáru. Nedlouho na to Hudec ukončil zápas. Vítkovické čekání na domácí vítězství tak nadále trvá. Týmu vedeném trenérem Urbanem tentokrát stačila dobře poskládaná trpělivá obrana a minimum šancí.

MFK VÍTKOVICE - SLAVOJ BRUNTÁL 1:2 (1:2)
Branky: 14. Richtár - 5. Slavík, 39. Orság. ŽK: Němec, Richtár, Kalfas - Hanel, Kušnír. ČK: 70. Richtár. Rozhodčí: Hudec - Julínek, Matějek.
Vítkovice: Mrozek – Kalfas, Macík, Romaněnko, Němec (46. Gula) – Motyčka – Richtár, Jaroň, Tkáč (46. Václavík), Kouřil – Kubušek (46. Tomáš).
Bruntál: Šidlák - Kušnír, Hanel, Galus, Slavík (61. Urban), Šindler (87. Němec), Blažek (87. Vojtík), Ostrák, Orság, Goněc, Knapp (79. Knapp).

Trenér Robert Pištěk: "Hodnotí se mi to velmi těžko. Myslel jsem, že navážeme na nedělní a středeční výkon, bohužel se tak vůbec nestalo, a naopak jsme předešlé výkony naprosto zahodili. Soupeř přijel s jednoduchou taktikou - s fotbalovostí si nelámal hlavu a nakopával to přímočaře nahoru, kde se porval o míč. My jsme se rychle přizpůsobili, leč chyběla nám zarputilost, nasazení i kvalita. Prostě všechno. Na rychlou branku soupeře jsme odpověděli Richtárem, bohužel ani to nás neoživilo a pokračovali jsme v mdlém výkonu. I tak jsme si vytvořili další dvě šance a kdybychom je dali, možná utkání nějak dokopeme. Bohužel se tak nestalo a inkasovali jsme před pauzou z rohu. V poločase jsme udělali tři změny, měli jsme balón více na noze, jenže zase jen po šestnáctku. Nedostávali jsme se do finální fáze po stranách ani ze středu hřiště. Soupeř tedy zvítězil, za mě je to obrovská ztráta. Bohužel Vítek pro nás i nadále zůstává zavřený. Nyní pojedeme do Rýmařova a venku se nám zatím daří, tak snad natáhneme šňůru."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9