×

Aktuality

TRENÉR PIŠTĚK PROZRADIL PRVNÍ POSILY, OHLEDNĚ ZAČÁTKU SOUTĚŽE JE VŠAK SKEPTICKÝ
TRENÉR PIŠTĚK PROZRADIL PRVNÍ POSILY, OHLEDNĚ ZAČÁTKU SOUTĚŽE JE VŠAK SKEPTICKÝ

vloženo 03.02.2021

Místo tréninků a přátelských zápasů stále jen běh. Již téměř rok dlouhá pandemie stále doléhá na neprofesionální sport i vítkovické fotbalisty. Ke krátkému rozhovoru jsme si pozvali trenéra Roberta Pištěka, jenž fanoušky potěší alespoň prozrazením prvních posil divizního mužstva. 

Už to budou skoro čtyři měsíce, kdy si fotbalisté MFK Vítkovice naposled zahráli soutěžní zápas. Tým Roberta Pištěka chtěl na výhru ve Frenštátě navázat dalšími body, jenže Divize F byla předčasně pozastavena a ani první týdny roku 2021 moc nadějí směrem k soutěžnímu fotbalu na území ČR nepřinesly. "Úvodní měsíc nového roku byl velmi rozpačitý, poněvadž na přelomu roku jsme ještě věřili, že se příprava rozjede podle plánu a bude se normálně trénovat a hrát. Bohužel se celý ten fotbalový kolotoč nerozjel. Musíme tedy improvizovat," vysvětluje trenér Pištěk, který se svými svěřenci musel taktický nácvik i přátelské zápasy vyměnit za samostatné tréninky. "Kluci určitě nesedí doma na zadku, trénují individuálně s aplikací, kde vidíme jejich výsledky. Víc toho bohužel aktuálně nezmůžeme, trénovat se dá pouze fyzička. Už jsem klukům říkal, že když se dlouho nebude hrát, tak pak můžeme tak akorát zaťukat o dveře vedle na atletický klub SSK Vítkovice," snaží se vítkovický lodivod odlehčit těžkou situaci. 

Není se čemu divit. Neprofesionální fotbalisté si zeleného pažitu a ostrých zápasů v roce 2020 užili skutečně pramálo. A co hůř, díky opatřením přišli i o společné tréninky. Udržet mladé mužstvo stále namotivované a ve fotbalové koncentraci není v těchto dnech nic jednoduchého. "S každým týdnem je to těžší a těžší. Kdybychom alespoň měli nějaký jasně stanovený termín, tak víme, na co se přesně připravit, aby se nám pak hřišti dařilo. Takhle musíme klukům neustále vštěpovat, aby byli neustále připraveni a že to dělají hlavně pro sebe. Bez vidiny spuštění soutěží je skutečně těžké udržet motivaci a na některých už vidím, že si chtějí ulevovat. Většina však zatím drží." Co s tím? "S kondičním trenérem Markem Smrčkou jsme ve spojení dnes a denně a snažíme se připravit tréninky tak, aby kluci pořád jen neběhali na udržení, ale aby naopak kluci měli různé způsoby zatížení jako například schody a podobně," vymýšlí alternativy tréninku mladý kouč.

Druhá vlna pandemie zkomplikovala také přestupy, i tak nám Robert Pištěk již prozradil první nová jména v modrobílém dresu. "Domluveni jsme již s jedním zkušenějším dlouholetým obráncem celku z MSFL. Je to třetí stoper do party k Němcovi a Macíkovi, čímž získáme větší variabilitu rozestavení. Jmenovat ještě bohužel nemohu. Druhým nováčkem je Ondřej Dolba, ten naposledy působil v Dolním Benešově, kde byl na hostování z Baníku Ostrava. Jde o mladého kluka na krajní posty a slibujeme si od něj dravost i zužitkování zkušeností z posledního roku v MSFL."

Tím však posilování mladého divizního kádru nekončí. "V řešení je ještě nějakých čtyři nebo pět jmen. Všechny oslovené hráče známe, takže víme, co od nich očekávat. Kluci se i snaží s námi nějakým způsobem individuálně trénovat. Horší je to však s kluby, protože nikdo v téhle nejisté době nechce nic podepsat. Snad bude brzy jasněji," doufá lodivod osmého týmu tabulky.

Se začátkem neprofesionálních soutěží to však bude asi o mnoho komplikovanější. Opatření se na území ČR stále zpřísňují, a tak se nad znovuspuštěním soutěží vznáší velká oblaka nejistoty. "Zatím jsem skeptický. Slyšel jsem, že bude snaha dohrát alespoň tak, aby došlo na postupy a sestupy. To by asi znamenalo nejméně čtyři kola Může se také stát, že se liga bude dohrávat přes léto. V tuto chvíli je ovšem zatím vše jen v rovině spekulací," dodal na závěr trenér MFK Vítkovice Robert Pištěk.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8