×

Aktuality

TRENÉR SEMELKA PŘEDSTAVUJE POSILY I CÍLE PRO MSFL
TRENÉR SEMELKA PŘEDSTAVUJE POSILY I CÍLE PRO MSFL

vloženo 06.08.2022

 Vítkovické fotbalisty již za pár hodin čeká premiéra v novém ročníku MSFL, kdy se o první body poperou ve Frýdlantu. Na půdě dobře známého soupeře se představí také několik nových tváří v kabině MFK. Poprosili jsme trenéra Semelku, aby nám novice v kádru představil.

Nejprve však ještě k odchodům, ke čtyřem K - Kohutovi, Kalfasovi, Košecovi a Kouřilovi, přibyli další fotbalisté. "Během přípravy ještě tým opustili z rodinných a osobních důvodů Ondřej Pyclík a Jozef Opatřil. Ze zdravotních důvodů pak před pár dny přerušil Martin Gula. Mrzí nás to, leč takový je fotbalový život. Dále nebude pokračovat ani Dominik Matěj, který k nám přišel po hostování v Hlubině, ale nyní již zůstane v Baníku," vyjmenoval možná i překvapivé odchody Karel Semelka, který však obratem představil osmici nově příchozích.

"Jak už všichni víme, do branky jsme získali Pepu Květoně, který se po pár letech vrátil zpět do Vítkovic. Druhým gólmanem je talentovaný Ladislav Kovařík. Pravou stranu obrany vyztuží Adam Kebísek z Vratimova, defenzívě či kraji zálohy vypomůže rychlonohý Jirka Hrušovský z Karviné. Na pozici šestky nebo případně desítky počítáme se Sebastianem Žákem z Baníku, variant je více. Třetiligové zkušenosti do týmu přinese Martin Pecuch, jenž hrával třetí ligu čtyři sezóny v Dolním Benešově, naposledy však v Blansku. Na kraji zálohy se bude pohybovat Jan Jelen, mladý fotbalista z Baníku. Hodně si slibujeme od olomouckého odchovance Lukáše Raaba, který by měl pomoci v ofenzívě. Z našeho dorostu se do prvního týmu posunul šikovný hrot Michal Cacek."

A to ještě nemusí být vše. "Přestupní termín je až do září, takže uvidíme, kdo bude k dispozici a jak se nám bude dařit. Určitě ale chceme ještě jednoho hráče, ať je nás alespoň 18. Přecijen podzim bude dlouhý," uvědomuje si náročnost soutěže vítkovický kouč. Zeptali jsme se jej také, jak se daří při toliko změnách mužstvu sehrát. "Podobně jako v zimě jsme přivedli osm hráčů, takže asi bude nějakou dobu trvat, než se se hrajeme. Měli jsme na to jen čtyři týdny, ale věříme, že to bude lepší a lepší." Za problém pak lodivod prvního týmu nepovažuje ani povětšinou nízký věk nově příchozích. "Patříme k nejmladším kádrům, společně s juniorkami. Bude nám možná trochu chybět zkušenost, na druhou stranu věřím, že to uhrajeme dravým mládím a odhodlaností. Máme tady mladé šikovné fotbalisty, kteří soupeři nedarují nic zadarmo."

V jarní části se vítkovičtí fotbalisté prezentovali většinou atraktivní útočnou hrou, dá se něco podobného očekávat také v MSFL? "V Divizi jsme chtěli hrát o postup a předváděli jsme nátlakový útočný fotbal. Nyní k favoritům patřit nebudeme, leč určitě nechceme ani slevovat z naší hry. Kvalita soupeřů bude jiná, avšak chceme hrát stejným stylem jako na jaře," odkrývá Semelka, který si dává do nadcházející sezóny jasný cíl: "Chceme se vyhnout boji o záchranu, takže budu spokojený, když se nám to splní."

První krok k němu mohou fotbalisté MFK udělat už v sobotu v 17:00, kdy se představí ve Frýdlantu n. Ostravicí. "Všichni se moc těšíme, až to vypukne. Na jaře jsme tam vyhráli 3:0, ale čeká nás úplně jiný zápas, tehdy možná očekávali jednodušší duel. Teď navíc posílili," upozorňuje Karel Semelka, který na závěr nezapomněl ani na příznivce modrobílých: "Moc rád bych poděkoval fanouškům za přízeň a povzbuzování v utkání na Hlubině. Čeká nás těžký začátek MSFL, a tak budeme rádi, když nás budou jezdit povzbuzovat také na domácí utkání do Markvartovic."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9