×

Aktuality

TRENÉR SEMELKA: VÍTKOVICE SE POMALU DOSTÁVAJÍ TAM, KAM PATŘÍ
TRENÉR SEMELKA: VÍTKOVICE SE POMALU DOSTÁVAJÍ TAM, KAM PATŘÍ

vloženo 27.07.2022

Přišlo to jako blesk z čistého nebe, když to nikdo nečekal. Mluvilo se již o přípravě na další ročník ve čtvrté nejvyšší soutěži, když se objevila zpráva o tom, že MFK VÍTKOVICE bude působit v Moravskoslezské fotbalové lize.

"Jsme rádi, že se to povedlo. Nějaké náznaky byly už před koncem sezóny, ale museli jsme počkat, jak se to nakonec vyvine. Největší zásluhu na tom má pan Hloch, který se do toho pustil s vervou a nakonec se mu to podařilo uskutečnit," začal rozhovor trenér Karel Semelka, jenž měl z postupu stejně jako všichni okolo vítkovického fotbalu velkou radost: "Vítkovice se dostávají tam, kde kdysi byly a kam patří, a ve třetí lize budou více na očích, ale není to jen o nich. Nejstarší žáci vyhráli svou soutěž i play-off, U14 pak dokonala v baráži postup, dorost skončil druhý a vedlo se i dalším mládežnickým kategoriím."

Uplynulá sezóna byla úspěšná také pro samotného lodivoda MFK, který si střihnul první trenérské angažmá u mužů a po půl roce v Divizi jej čeká MSFL. "Je to zase další výzva posunout se o kousek výše. Když jsem před devíti měsíci s Martinem Motyčkou přebral muže, tak to pro mě byla první taková zkušenost. Z devátého místa jsme se dostali na čtvrté, což je velmi slušné. Hráli jsme navíc koukatelný kombinační fotbal, byť nás trápila závěrečná fáze. Mohli jsme tedy mít i o nějaký ten bod více, ovšem celkově jsem byl s naším herním projeven spokojen."

Namísto na Divizi se tedy tým chystá na třetí ligu, tréninkové plány to však příliš neovlivnilo. "Příprava bude víceméně stejná, protože jsme se na Divizi chtěli připravit s plánem na postup. Kádr však budeme muset ještě o něco zkvalitnit, takže se dají očekávat příchody," slibuje Semelka, který počítá s podobnou sestavou jako na jaře: "Jsem rád, že se nám podařilo udržet základní sestavu z loňské sezóny. Chybí nám jen tři kluci - Kalfas jde za vyšším vytížením do Hlubiny, Košec zkusit štěstí do Hlučína a Kohut bude půl roku hostovat ve Frýdku-Místku."

Jak je ale patrné kouč svým svěřencům z jarní části důvěřuje a doufá, že málo změn a větší zkušenosti mohou na podzim mladému kádru pomoci. "Věřím, že to máme dobře poskládané a jsem rád, že máme Martina Motyčku, jenž dokáže tým vyhecovat i usměrnit mladší spoluhráče. Kluci už se sehráli a více předvídají, co jejich spoluhráč udělá a kam by mohla přihrávka jít, navíc ten půlrok zkušeností se na těch mladých klucích projeví a těžké zápasy je posunou zase o něco výše."

Přesto se na prvním pondělním tréninku objevila řada nových tváří, byli mezi nimi i fotbalisté, jenž hráli MSFL právě za Vratimov. "Někteří dostanou šanci se v přípravě ukázat a porvat se o místo u nás. Uvidíme jak budou vypadat a jestli se domluvíme," zůstává tajemný Karel Semelka, který touží zejména po střelci branek: "Zatím žádného klasického útočníka na seznamu příchodů nemáme, leč máme ještě měsíc na to nějakého najít, abychom na tomto postu zvýšili konkurenci."

První prověrkou bude sobotní utkání s Hlučínem, výkop je naplánován na 14:30 v Markvartovicích. 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9