×

A-Tým - Aktuality

VEDENÍ I POTVRZENÍ BYLO OTÁZKOU ČASU: NOVÝ JIČÍN - VÍTKOVICE 0:2
VEDENÍ I POTVRZENÍ BYLO OTÁZKOU ČASU: NOVÝ JIČÍN - VÍTKOVICE 0:2

vloženo 17.04.2022

Ve šlágru 18. kola Divize F se utkala dvě mužstva z popředí tabulky, se stejným počtem bodů a současně také v nejlepší formě. Nakonec se však hrálo převážně jen na jednu bránu a bylo jen otázkou času, kdy se svěřenci trenéra Semelky dostanou do vedení a kdy jej posléze potvrdí. MFK navíc hnali za třetím jarním vítězstvím skvělí fanoušci, kteří v Novém Jičíně vytvořili pro své borce domácí prostředí. Odměnou třicítce věrných je výhra 2:0. 

Vítězná sestava se nemění, takže trenér Semelka poslal na plac stejnou jedenáctku jako před týdnem. Při trochu nervózním úvodu byl nepříjemný hlavně Hurta, který dvakrát prošel po levé straně směrem k vítkovické brance, ani jednou z toho však nebylo větší nebezpečí. Pak již převzali otěže fotbalisté MFK. Aktivní byl zejména Vrbka, jenže po dobré kličce na hranici vápna se nedařilo nalézt spoluhráče či výrazněji ohrozit branku. Domácím dělaly problémy křižné přihrávky, a tak se zatáhli na vlastní polovinu, kde strávili většinu první půle. Po dvaceti minutách se řítil do šance Richtár, jenže nenahrál včas a o míč nakonec na hranici vápna přišel.

Chybu v rozehrávce pak nevyužil Opatřil, jenž zpoza vápna poslal kulatý nesmysl jen do boční sítě novojičínské branky. Domácí během zápasu častokrát zbytečně faulovali a okopávali, Němec se ocitl na zemi po nedovoleném zákroku snad třikrát. A právě agresivní hra se soupeři stala osudným, když si míč pár metrů za pokutovým územím postavil Ondřej Pyclík, trefil vzdálenější tyč a od ní se míč odrazil do branky. Nádherný fotbalový moment, po kterém třicítka vítkovických fandů na tribuně řvala radostí. Domácí se snažili reagovat, leč v kombinaci jim chyběla kvalita.

Po změně stran Novojičínští fotbalisté byli nuceni otevřít hru, což jim však nepřineslo kýžený efekt. Naopak Vítkovice měly příležitosti k častým brejkům. Sám na branku šel neunavitelný Richtár, avšak zakončení uspěchal a míč skončil hodně vedle. Hodně práce měl ve druhé půli Tamajka, se soupeřem si však poradil a několikrát skvěle vypíchl míč, čímž založil útok, bohužel ve finální fázi mu scházela lepší přihrávka. Ovšem i domácí vystrkovali růžky, standardka Hurty na zadní tyč byla odvrácena až na poslední chvíli za cenu rohu. Přesto to byly Vítkovice, kdo posílal směrem v před jeden brejk za druhým, bohužel v předfinální fázi vždy něco scházelo nebo centr odvrátili urostlí stopeři týmu trenéra Štverky. A tak to vzal Richtár zase na sebe, vypracoval si šanci, posunul míč do středu a střelou na zadní pořádně protáhl Huba.

Následovala pětiminutovka Nového Jičína, kdy obrana odvracela jeden míč za druhým a bránila za cenu odkopů, k výraznějšímu ohrožení branky ovšem nakonec nedošlo. Když pak opět přišlo na rychlé útoky červenobílých, posunul míč vpřed Pyclík, který přihrál do kraje Vrbkovi a ten orazítkoval břevno domácí branky. Soupeř měl velké problémy zejména s Richtárem, který byl snad všude, jen mu tentokrát chybělo více klidu v zakončení. Aktivní byl také Zouhar na levé straně, jenž čtvrt hodiny před koncem namísto centru tentokrát zakombinoval, protáhl se po brankové čáře a dával míč pod sebe do středu vápna, jenže pobídku nikdo nevyslyšel. V 80. minutě to však již konečně vyšlo, když Opatřil zakombinoval se Zouharem, ten se krásně protáhl přes dva hráče a centrem na zadní tyč připravil gól pro Matěje Richtára. Světelná tabule se však při přidávání gólu zastavila až na skóre 0:99.

I tak se NJ nevzdal a po průniku po levé straně následovala přihrávka zpět na vápno, odkud Heiník trefil tyč vítkovické branky, vlastně poprvé byl soupeř blízko touženému gólu. Další ohrožení branky ovšem jeho mužsto a ani on sám nepřišlo, poněvadž domácí fotbalista nakopl Richtára při protiútoku a obdržel druhou žlutou kartu, po které se musel poroučet do sprch. Poté se již utkání v poklidu dohrávalo a na konečném výsledku 2:0 pro Vítkovice se již nic nezměnilo.

FK NOVÝ JIČÍN - MFK VÍTKOVICE 0:2 (0:1)
Branky: 39. Pyclík, 80. Richtár. ŽK: Nippert, Heiník, F. Gaži, Hurta - Motyčka, Vrbka. ČK: 87. Heiník. Rozhodčí: Šimoník - Vlk, Kostelník.
Nový Jičín: Hub - F. Gaži (70. D. Palla), Zagol, Heiník, Nippert - Kutáč (89. Hrubý), Knedla, Vokoun, Hurta (89. V. Vahalík) - Staněk - Magdon (77. M. Palla).
Vítkovice: Matěj - Tamajka, Raška, Němec - Zouhar (90. Kohut), Motyčka, Opatřil, Tkáč, Vrbka - Pyclík (89. Gula), Richtár.

Trenér Karel Semelka: "Prvně bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří vyrazili za námi do Nového Jičína. Je to skvělý pocit, když nás devadesát minut povzbuzují a ženou dopředu. Moc si toho vážíme. Věděli jsme, že soupeř je na vítězné vlně, když vyhrál čtyři z pěti utkání, a těží hlavně ze standardních situací. My jsme chtěli hrát naši hru - trpělivě, kombinačně po zemi, přenášet hru a využívat okénka v defenzívě. To se nám dařilo, byť nás trochu trápí finální fáze. Ve 40. minutě se ke standardce na hranici šestnáctky postavil Ondra Pyclík a udělal to fantasticky - ranou na stranu brankáře o tyč. V šatně jsme si řekli, že nesmíme slevit a rychle a poctivě přistupovat k protihráčům, aby se nedostali do kombinace. Tím jim nezbylo než nakopávat na hrotového útočníka, jehož jsme dobře pokryli, a tak se k ničemu nedostali. Naopak jsme od šedesáté minuty měli převahu, kdy jsme se dostali do spousty brejkových příležitostí, bohužel jsme proměnili pouze jedinou." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9