×

Aktuality

ZMĚNY NA LAVIČCE A-TÝMU
ZMĚNY NA LAVIČCE A-TÝMU

vloženo 08.10.2021

Po třech prohrách Vítkovičtí zabrali a získali tři body po jasném vítězství v Heřmanicích. I tak se však MFK nevyhly změny v realizačním týmu, neboť první mužstvo opouští trenér Robert Pištěk, asistent Marek Smrčka i vedoucí mužstva Jiří Navrátil. Naopak větší zodpovědnost na svá bedra bere Martin Motyčka, jenž bude mít k ruce také Karla Semelku. 

V sobotním zápase s Frenštátem pod Radhoštěm již A-tým nepovede trenér Robert Pištěk, jenž společně s asistentem Markem Smrčkou v týdnu vyslyšel nabídku nedalekého třetiligového týmu. "Byla to rychlá akce, dostali jsme dva dny na rozhodnutí, jestli do toho společně s Markem jdeme nebo ne. Nebylo to jednoduché rozhodování, ale výzvu posunout se o patro výše jsme nakonec přijali," vysvětlil dnes již bývalý trenér MFK Vítkovice, který se s týmem rozloučil vysokou výhrou v Heřmanicích poměrem 6:2. "Jsem rád, že se neloučíme sérií proher, ale naopak po vítězství, které vrátilo do kabiny pozitivní náladu. Novému trenérovi se to tak bude přebírat mnohem lépe," těší Roberta Pištěka, s nímž vám ještě brzy přineseme celý rozhovor na rozloučenou.

Lehce se s MFK neopouští ani Marku Smrčkovi: "Chtěl bych poděkovat lidem, kteří mi umožnili angažmá v klubu s takovým zvukem jako jsou Vítkovice. Obrovský dík patří týmu, který jsme tady během roku a půl dali dohromady, protože právě ty výkony a přístup k tréninku nám umožnili to, že se můžeme s trenérem posunout o soutěž výše. Vítkovické mužstvo je výjimečné svým charakterem a loučení není jednoduché. Nesmím opomenout ani fanoušky, kteří za námi stáli po celou dobu našeho působení. Vítkovicím přeji neustálý sportovní progres, i nadále je budu sledovat a fandit jim." Současně na pozici vedoucího mužstva končí také velký Vítkovičák Jiří Navrátil.

Novým hlavním trenérem je minimálně do konce podzimu jmenován Martin Motyčka, jenž už nyní působil v roli hrajícího asistenta. "S vedením jsme se domluvili, že než tady na ten měsíc brát někoho nového, tak to minimálně dočasně povedu já a budeme pokračovat v nastoleném trendu. Kluci odvedli dobrou práci, a i bez nich se na to pokusíme navázat. Jsem sice trochu nervózní, ale těším se na to," vysvětluje čerstvě první muž na lavičce MFK Vítkovice, který bude i nadále pokračovat také aktivně na hřišti. Prvním úkolem bude zlomit prokletí domácího hřiště. "To mi teď říkají všichni," směje se zkušený defenzivní záložník věrný modrobílým barvám.

Na lavičce bude vítkovickému kapitánovi coby asistent a vedoucí mužstva pomáhat Karel Semelka. "Všechno se to událo hrozně rychle. Nabídka mě velmi potěšila, poprvé odcházím od trénování mládeže k mužům a musím přiznat, že se na novou zkušenost velmi těším," přiznal muž s hráčskými zkušenostmi z Vratimova, Dětmarovic či Albrechtic. Ve Vítkovicích navíc není žádným nováčkem, naposledy s trenérem Moocem trénoval velmi úspěšnou kategorii U15, jenž jasně vede svou soutěž.

ROBERTU PIŠTĚKOVI, MARKU SMRČKOVI I JIŘÍMU NAVRÁTILOVI MOCKRÁT DĚKUJEME ZA ODVEDENOU PRÁCI A PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ NA DALŠÍ ŠTACI

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9